Kadınlardan hâkim ve savcılara mektup: Birer dosyaya hapsetmeyin.Günebakan Kadın Derneği üyeleri, Mersin merkez ve ilçelerdeki hâkimlere ve savcılara mektup gönderdi. Kadın cinayeti davalarında iyi hal indirimi ve ağır tahrik indirimi uygulanmamasını isteyen kadınlar, hâkim ve savcılara “Dosyalarınızın içindeki bizi görün” diye çağrıda bulundu.

İndirim uygulamayın

Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek

Mektupta hâkim ve savcılardan şiddetle ilgili suç duyurusu başvurularında daha duyarlı olmaları istendi. Dernek Başkanı Zübeyde Akpınar, kadınların yaşadığı şiddet sarmalının bir diğer tarafının da adli süreçler olduğunu belirterek “Hâkim ve savcılardan kadın cinayeti davalarında cinayetleri teşvik edici unsur haline gelen haksız tahrik ve iyi hal gibi indirimlerin uygulanmamasını talep ettik” dedi.Kadınların mektubunda, şu ifadelere yer verildi:“Kadınlar olarak kapınızı rahat çalalım istiyoruz. Haktan hukuktan yana, güvenle kapınızdan çıkmak istiyoruz. Adliye çoğu kadın için çalınan son kapı ve çoğu kez son umuttur. Bu nedenle de çok kıymetlidir. Oradan nasıl ayrıldığımız da sadece bizim için değil, toplum olarak hepimiz için önemlidir. Ölüme, tacize, tecavüze, dayağa, hakarete ve daha birçok haksızlığa maruz kaldığımız için adalet kapısını çalarız. Hayatlarımız birer dosyaya hapsedilmesin de, dosyalardan hayatlarımız görülsün isteriz. Adalet için önce görülmek zorundayız. Güvenlik için kapınızı çaldığımızda güvensiz bir şekilde evimize gönderilmek istemiyoruz. Öldürülmemek için çaldığımız kapı, bizi ölüme yaklaştırmasın istiyoruz ki o kapıyı her defasında güvenle çalabilelim. İç hukukta yeri olmasa da uluslararası anlaşmaların kadına yönelik şiddet konusunda eksiksiz olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Yeni kadın cinayeti dosyalarımızın olmaması veya azalması için dosyalarınızın içindeki bizleri görmenizi, duymanızı, anlamanızı ve yanımızda olmanızı diliyoruz. Adaletin görmek ile mümkün olduğunun bilinmesini istiyoruz.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1148666/Bizi_gorun_artik.html