MERSİN

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türk halkının mücadelesini en yakından anlayan ülkelerden biri olduklarını belirterek, "Orada olanları beraber yaşadık, titredik ve bu gücü beraber gördük." dedi.

Malefane, Afrikalı kadınların özgürlük mücadelesinin 60'ıncı yılı anısına düzenlenen "Bizim Zaferlerimiz Bizim Gözyaşlarımız, 20. Yüzyılda Güney Afrika'da Kadınların Mücadeleleri" fotoğraf sergisinin Mersin'deki açılışında, serginin Afrikalı kadınların yaşadıkları zorlukları ve geçirdikleri evrimi gözler önüne serdiğini söyledi.

Güney Afrika ile Türkiye'nin birbirine kültürel anlamda yakın ülkeler olduğunu vurgulayan Malefane, "Güney Afrika özgürlüğün ve demokrasinin çok zor elde edildiği, Türkiye gibi çok bedellerin ödendiği bir ülke. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Bizi en yakın anlayacak ülke Türkiye'dir. Çünkü ödediği bedeller çok fazladır. Biz demokrasinin, eşitliğin, birlikteliğin gücünü ve bunun vermiş olduğu yetkilere inanıyoruz." ifadesini kullandı.

"15 Temmuz'da orada olanları beraber yaşadık"

Malefane, 15 Temmuz'daki darbe girişimini yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Talihsiz 15 Temmuz olayı olduğu zaman insanların tankların önüne çıkması ve demokrasiyi kanlarıyla, her şeyleriyle savunmalarını en iyi anlayan ülkelerden biriyiz. Orada olanları beraber yaşadık, titredik ve bu gücü beraber gördük. Biz Türk halkının göstermiş olduğu kahramanlığı en iyi anlayan ve gören ülkelerdeniz. Ben de buna bizzat şahit olmaktan büyük gurur duydum."

Mersin Marina AVM içerisindeki sergi 4 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Muhabir: Sezgin Pancar

Kaynak: AA