EL HALİL - Esat Fırat

Dünyanın 20’yi aşkın İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla tanıdığı ve Kudüs direnişinin sembol ismi haline gelen Fevzi El-Cuneydi’nin yaşadıklarının üzerinden tam bir yıl geçti.

Kudüs direnişinin sembolü Filistinli Cuneydi: Hiç korkmadım, fotoğrafta kimin korktuğu ortada

Filistinli 17 yaşındaki Cuneydi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından 7 Aralık 2017'de işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında "gözleri bağlanarak" 20'yi aşkın İsrail askeri tarafından gözaltına alındı.

Cuneydi’nin bir grup İsrail askeri tarafından gözaltına alınış biçiminin başta Anadolu Ajansı (AA) olmak üzere yerli ve yabancı medya tarafından dünyaya servis edilmesi, uluslararası toplumda büyük infiale yol açtı.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde ABD’nin Kudüs kararını protesto eden Filistinlilere müdahalesiyle birlikte yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan 17 yaşındaki Filistinli Cuneydi, olayın 1’inci yılında AA’ya konuştu.

Cuneydi, bugün 17 yaşında bir genç ve evinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Çalışamaz durumdaki babasına, 6 kardeşine ve hasta annesine bakmak zorunda.