Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Dünya Kadınlar Günü' resepsiyonunda icra ettiği konuşmada, bayanların bulunmadığı ortak yöntem ile hanımı dışlayan ortak idare anlayışının, dört başı mamur ortak maşer düşüncesince şişman ortak nakıs bulunduğunu söyledi.

Bazı kesimlerin, karı ve dini, kadının özgürleşmesi önündeki en şişman dü bariyer şekilde gördüğünü tabir fail Erdoğan, şöyleki konuştu:

'Birileri inatla maşrık toplumlarını, geleneği, ayrıca dini çabucak ezilmekle, ötekileştirmekle, despotizmle, zulümle identik duruma getirmeye çalışıyor. Bunlar düşüncesince karı ve din, kadının özgürleşmesinin önündeki en şişman dü engeldir. Bu kesimlerin gözünde İslam, hanımı yücelten, başlangıç tacı eden, ona bedel verici değil aksine şahsiyetsiz duruma getiren ortak unsurdur. Bu iddiaların malikleri senelerce hanımı özgürleştirmek, medenileştirmek hesabına bu ülkenin milyonlarca hanımına zulmetmiştir. Kızlarımıza, gösterici temiz nedeniyle darülfünun kapılarını kapatanlar, inandırma odalarında onlara azap edenler, bu zihniyetin uzantılarıdır. 'Köylü, makarnacı, kömürcü' diyerek, mileti aşağılayanlar gene bunlardır.'

Kaynak: AA