"SİYASİ PARTİLER YASASINI DEĞİŞTİRELİM"

Referandumdan -evet- çıkması halinde sürecin başlayacağını, ilk seçimde 5 farklı olasılık olduğunu söyleyen Destici bunlardan sadece birinin seçilecek Cumhurbaşkanı'nın bir partinin genel başkanı, meclisteki çoğunluğun da aynı partiden olması olduğunu söyledi. Bu konudaki eleştirelere karşılık Destici, " Gelin siyasi partiler yasasını ve seçim kanunun demokratikleştirelim, baraji düşürelim. Bu kaygı tamamen ortadan kalkacaktır. Benim siyasi partilere çağrım, gelin el birliğiyle bu antidemokratik seçim sistemini değiştirelim. Milletvekilleri ön seçimle gelsin, milletvekilleri tercihle seçilsin. Bu sistemde değişmiyor. Diyorum ki hep birlikte değiştirelim. 6 aylık uyum yasaları çıkacak. Gelin şimdiden bir baskı aracı oluşturalım" diye konuştu,

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik 'Rejim değişiyor' eleştirilerini hatırlatan Destici, Rejim değişiyordan kasıt, başörtüsü yasağıysa, imam hatipleri kapatan rejimse, ben de rejimin değişmesini destekliyorum. Rejimden kast edilen Cumhuriyetse, Cumhuriyet dimdik yerinde duruyor. Cumhur yerinde duruyor" dedi.

"TÜRKMENLER SİLAHLANDIRILMALI"

Dış politik gelişmeleri de değerlendiren BBP Genel Başkanı Musatfa Destici Kerkük'deki Türkmenler'in silahlandırılmasını istedi. Destici, " Kerkük bin yıllık Türkmen şehri. Son günlerde, referanduma 10 kala, Kerkük'teki gelişmeleri manidar bulduğumuzu ifade etmek isterim. Irak milli bayrağının yanına bölgesel Kürt yönetiminin bayrağının asılma kararı, Kürtçe'nin ikinci resmi dil olarak konulma kararı. Kerkük için referandum kararı alınmasını, Türkiye'deki referanduma 10 gün kala olmasını manidar buluyorum. Kerkük Türkmen şehridir. Buna ne Talabani'nin, ne Barzani'nin hatta ne Amerika'nın ne de Rusya'nın gücü yetmemiştir, yetmeyecektir. Ciddi bir uyarı yapılmalıdır. Bu bizzat sayın Cumuhurbaşkanının ağızından yapılmıştır. Bu memnuniyet vericidir. Peşine yaptırımlar uygulamaya konulmalıdır. Askeri yaptırımların yapılacağı konusunda kararlı bir tutum sergilenmelidir. İç savaş yaşayan ülkelerde silah kimin elindeyse, güç onun elindedir. Burada yapılması gereken Türkmenleri silahlandırarak, silahlı Türkmen güçler oluşturmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"ATATÜRKÇÜLÜK DİYE DİYE EZDİLER"

Destici PKK ile mücadelenin mecliste PKK'lı vekiller varken mümkün olamayacağını söyleyip, " 16 Nisan'da inşallah evet çıktığında Müslüman Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, milletin egemenliğinin tam olarak yansıtılacağı bir sistem bulacak. Yıllarca, Atatürkçülük diye diye, maneviyatçıları ezdiler.Biz elbetteki bu günleri unutmadık"dedi.

Kaynak: DHA