Son haftalarda aşırı soğuk, karlı ve yağmurlu havaların etkili olduğu Köyceğiz ve Ortaca'da hafta sonu ise sıcaklıklarda artış oldu.

Özellikle bugün Ortaca'da bahardan kalma bir gün yaşandı. Sıcaklığın 15 derecenin üstüne çıktığı bölgede pek çok vatandaş haftasonu tatilini de fırsat bilerek, piknik alanları ile deniz kenarlarına akın etti. Dalyan İztuzu Plajı ve Sarıgerme halkın en çok tercih ettiği yerlerin başında yer aldı. İztuzu ve Sarıgerme'deki tesislerine gelen vatandaşlar, piknik yaptı, balık tutup, sahilde gezdi. Hafta boyunca güneşli havanın devam etmesi bekleniyor.

Sıcak havasıyla tatilcilerin tercih ettiği Köyceğiz de ise bu defa kar keyfi yaşandı. Ortaca'ya 11 kilometre mesafedeki Köyceğiz'in 900 rakımlı Ağla ve Çövenli yaylalarında 30 santimetreye kadar ulaşan kar, bölgeyi beyaza bürüdü. Birçok kişi bölgeye akın ederek karın keyfini çıkarırken, yaylada kar topu oynayıp, kardan adam yaptı.

Köyceğiz Ağla ve Çövenli yaylalarında kar keyfi yaşayanlar, 'Muğla'da bir günde 2-3 mevsimi aynı anda yaşayabiliyorsunuz. Şimdi burada kar oynarken çok değil yarım saat ötede İztuzu ve Sarıgerme sahillerin de güneşli ve güzel bir günle karşılaşıyorsun. Bu doğanın Muğla'ya armağanı' dedi.

Kaynak: DHA