Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun eşi Tansu Köseoğlu, 'Bir Tuğrul şehit oldu diye kazandık sanmasınlar' düşüncesiyle dik duruşunu koruduğunu söyledi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde 9 Eylül 2015'te defnedilen eşini, cenaze töreninde asker selamıyla karşılayan ve gözyaşlarını içine akıtan Tansu Köseoğlu (23), şehit eşi olmanın gururunu yaşıyor.

Zeynep adında 1,5 yaşında bir kızı olan Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit haberini ailesinin yanındayken aldığını ifade etti.

Eşinin 'Şehit olursam burada ne yapacaksınız? Şehit olursam arkadaşlarım borçlarımı biliyor' diyerek Hakkari'ye gelmelerini istemediğini dile getiren Köseoğlu, helikopterle cenazesi getirilen eşi o gün sanki üniformasıyla kendisine bakıyormuş gibi hissettiği için asker selamı verdiğini anlattı.

Tören boyunca, eşinin dağ gibi arkasında durduğu ve yanlarında olduğu düşüncesiyle metanetini koruduğunu aktaran Köseoğlu, 'Eşim bana şehit olduğu gün 'Dik dur, bana laf getirecek bir şey yapma. Kızımıza iyi bak' demişti. Eşimle gurur duyuyor, istediği gibi hep dik duruyorum' diye konuştu.

'Teröre karşı boynumuzun bükük görünmemesi lazım'

Köseoğlu, asker olduğu için hep gurur duyduğu eşi ile şehit olduktan sonra bir kez daha gurur duyduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

'Teröre karşı boynumuzun bükük görünmemesi lazım. Bir tek benim eşim şehit değil. Bir Tuğrul şehit oldu ama birçok Tuğrul var. 'Bir Tuğrul şehit oldu diye kazandık sanmasınlar' düşüncesiyle dik duruşumu koruyorum. Amacımız, düşmanlarımızı sevindirmemek. Allah'ın izniyle onu da başarıyoruz. Hiç gözyaşımı görmeyen kızımı Tuğrul'un istediği gibi büyüteceğim. Zeynep, kahramanımın fotoğrafını gördüğünde 'Baba' diyerek öpüyor.'

Kaynak: AA