İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörün nasıl belini kırdık, uyuşturucunun da belini aynı şekilde kırıp, bir tane uyuşturucu satıcısı bırakmayacağız ve çocuklarımıza musallat olan bu uyuşturucu satıcılarını silip süpüreceğiz." dedi.

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Gaziosmanpaşa'da sokak iftarına katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirtti.

Bakan Soylu, birlik olmalarının birilerini rahatsız ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Irkçılık Avrupa'da almış başını gitmiş. Onlar sadece para, pul hesabı yapıyorlar ama biz para, pul hesabı değil, bizim dinimiz, inancımız her insanın bir alem olduğunu bize öğretti ve biz ondan şaşmıyoruz. 24 Haziran'da önemli bir seçim var. Geçmişte çok zorluk çekti, bu millet. Gece saat 12'de Okmeydanı Hastanesi'nin önünde durup, sabaha kadar doktoru bekleyip, sabahleyin doktorun yüzünü 5 dakika görmek için bu millet ne ızdıraplar çekti. Türk Hava Yolları'ndan bilet almak için torpil tutulurdu, bir doktorun yüzünü görmek için torpil tutulurdu. Şimdi biz dağın tepesindeki hamile kadını, ambulans helikopterlerle alıyor ve hastaneye yetiştiriyoruz, yeni Türkiye bu."

Uyuşturucuyla mücadelede çok önemli başarılar elde ettiklerine dikkati çeken Soylu, aynı zamanda terör örgütleriyle de etkili mücadele ettiklerini vurguladı.

Soylu, çocuklara dahi musallat olan uyuşturucu ile mücadeleyi yarım bırakmayacaklarını dile getirerek, "Yılbaşından bugüne kadar 9 bin 500 uyuşturucu satıcısını kodese gönderdik. Geçen senenin iki katı kadar eroin, sentetik uyuşturucu yakalıyoruz. Anneler, babalar özellikle bilsinler, bu uyuşturucuya karşı büyük mücadele açtık. Terörün nasıl belini kırdık, uyuşturucunun da belini aynı şekilde kırıp, bir tane uyuşturucu satıcısı bırakmayacağız ve çocuklarımıza musallat olan bu uyuşturucu satıcılarını silip süpüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Atatürk Havalimanı gezicilere kapak olsun"

Gezi parkı odaklı olaylara da değinen Bakan Soylu, "Hani bu geziciler iki ağaç için ayağa kalktılar ya, kıyameti kopardılar. Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nı şimdi dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri haline getiriyor, Millet Bahçesi. Bir tane geziciden, 'Bu adamdan Allah razı olsun, bak ağaçları dikiyor.' diye bir şey duydunuz mu? Ben de diyorum ki 'Atatürk Havalimanı gezicilere kapak olsun.' Onlar bu dilden anlarlar." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da teröre karşı yürütülen operasyonların başarılı geçtiğini ifade eden Soylu, bölgenin tekrar huzura kavuştuğunu söyledi.

Soylu, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a da tepki göstererek, "Selahattin Demirtaş talimat verdi, her yere. 'Yakın, yıkın ortalığı' dedi. Yasin Börü'yü en üst kattan aşağı atıp öldürdüler. 80'in üzerinde milletvekili aldılar, şımardılar ve o güçle istediklerini yapacaklarını zannettiler. 24 Haziran'da sadece kazanmak yetmez, 24 Haziran'da güçlü kazanmalıyız, işimizi yarım bırakamayız." dedi.

"Daire doğurdu"

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle ilgili, "Şimdi bana hakaret etmiş, bana hakaret edeceğine benim söylediklerime cevap ver. Siz hiç bir evin doğurduğunu gördünüz mü? Nasreddin Hoca'nın kazanı doğurur da ev doğurur mu? Hani bunun Ataşehir'de bir dairesi vardı ya, dedi ki,'1+1 75 metrekare bir daire.' Daire çıktı 175 metrekare 3+1. Daire doğurdu. Bu memleketi yönetmek ciddi bir iş ister, ciddiyet ister." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından, kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla sohbet eden Soylu, vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektirdi.

Muhabir: İsmail Özdemir

Kaynak: AA