BURSA

Bursa'da düzenlenen "Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"nda (BURTARIM 2016) görücüye çıkarılan ve satış fiyatı 322 bin dolar (yaklaşık bir milyon lira) olan traktör, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde dün aynı anda açılan BURTARIM ve 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 22 ülkeden 451 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.

Firmaların yeni ve son teknoloji ürünlerini tanıttıklarını fuarda en büyük ilgiyi görenlerin başında, yaklaşık bir milyon liralık fiyata sahip traktör geldi.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "New Holland T8 Auto Command Serisi 435" model traktörün, 7 traktörün üç günde yapabileceği işi bir günde bitirebildiğini söyledi.

Özdemir, 322 bin dolar (Yaklaşık 995 bin lira) fiyatıyla alıcısını bekleyen tarım makinesinin çok özel bir traktör olduğunu ve büyük ölçekli çiftçilere hitap ettiğini aktardı. 

Özdemir, traktörün, neredeyse sıfır hata ile tarımsal tüm aktiviteleri yapma imkanı sunduğunu vurgulayarak, "Kaliteli ve yüksek verim hedeflendiğinde, ekonomik ömrünü ve özelliklerini düşündüğünüzde, yatırımın geri dönüşümünü de hesaplarsanız, bu fiyatın birkaç yıl içinde geri dönüşümünü sağlarsınız.'' dedi.

Muhabir: Harun Kaymaz

Kaynak: AA