JOHANNESBURG

Giyim markası BİSSE'nin Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki bayiliğini yürüten Abidin Kaplan, ülkede faklı sektörlerde yatırım imkanı bulunduğunu belirterek, "Buradaki insanlar giyime çok düşkün. Sıradan vatandaşın bir çift ayakkabı için bir maaşını verdiğine şahit oldum." dedi.

Güney Afrika'daki yatırım imkanlarıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Kaplan, 23 yıldır yaşadığı ülkede yaşadığını söyledi.

Afrika'daki ticaretle Türkiye'dekinin faklılıklarına işaret eden Kaplan, bölgede ilk defa ticarete başlarken yerli ortaklarla hareket etmenin daha doğru olduğunu kaydetti.

Kaplan, Afrika'da ticaret yapmak için sabırlı olunması gerektiğini vurgulayarak, buraya gelip kısa yoldan başarıya ulaşmak yerine dürüst davranıp daha uzun vadeli planlar geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakanları, bürokratları, futbolcuları giydiriyor

Kaplan, Afrika halkının güzel giyime önem verdiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Buradaki insanlar giyime çok düşkün. Normal bir vatandaşın bir çift ayakkabı için bir maaşını verdiğine şahit oldum. Bizi seçmelerindeki en büyük sebep kalitemiz ve kişiye sunduğumuz servis. Gelen müşterilerimize öncelikle Türk olduğumu, İstanbul'dan geldiğimi ve İstanbul'u anlatıyorum. Ardından kendilerine kahve ısmarlıyorum ve böylece güzel ilişkiler geliştiriyoruz."

Müşterileri arasında Güney Afrika'nın bakanlar, bürokratlar, spor klübü yöneticileri ve futbolcularının bulunduğunu belirten Kaplan, müşterilerinin kim olduğunu satışı yaptıktan sonra öğrendiğini söyledi.

Muhabir: Ömer Kılıç,Hüseyin Erdoğan

Kaynak: AA