BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, dün terlikle geldiği kuyumcuyu soymak isteyen ve işyeri sahibini bıçakladıktan sonra kaçan 48 yaşındaki Berkant Kılıç, yakalandı. Soyguncunun bir hafta önce annesini dövdüğü ve şizofreni hastası olduğu bildirildi.

Merkez Yıldırım İlçesi Davuddede Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde dün, kuyumcu dükkanın karşısında bulunan Davuddede Camisi'nden çıkan ayağında terlik üzerinde lacivert mont ve kot pantolon bulunan kişi, elinde bıçakla 26 yaşındaki Samet Doğru'nun sahibi olduğu kuyumcuya girdi. İddiaya göre vitrindeki altınları almak isteyen şüpheli, kendisini engellemeye çalışan işyeri sahibi Samet Doğru'yu göğsünden bıçakladı. Daha sonra 8 ayar bir kolyeyi alan şüpheli, Ankara yolu istikametine doğru koşarak uzaklaştı.

Polis güvenlik kamerası görüntülerinden aldığı fotoğrafları, bütün emniyet birimlerine dağıttı. Fotoğrafı gören Çarşı Polis Merkezi ekipleri şüphelinin Hocahasan Mahallesi'nde oturan ve bir hafta önce annesi H.K.'yi dövdükten sonra evden uzaklaştırılan şizofreni hastası Berkant Kılıç olduğunu belirledi. Bunun üzerine Berkant Kılıç, Gasp Bürosu ekiplerince kaldığı otelde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, polise verdiği ifadesinde, “Bir anda karar verdim. Keyfimden yaptım” dedi. BÖYLE BIÇAKLADI

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, dün terlikle geldiği Kuyumcu Samet Doğru'yu kalbinden bıçakla ağır yaraladıktan sonra kaçan ve polis tarafından yakalanan Berkant Kılıç'ın, müşteri olarak geldiği kuyumcuda almak istediği altına bakarken giydiği kabanın kolunda gözlediği bıçağı çıkartıp, Doğru'yu bıçaklaması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polisteki sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Berkant Kılıç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA