ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"İstiklal Marşı'nın her dizesi, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesidir." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, esaret ve tutsaklığı kabul etmeyen Türk halkının binbir fedakarlıkla yazdığı destanın, İstiklal Marşı ile vücut bulduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nda, vatanı işgal edilmiş Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık haykırışı olduğuna işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nda milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı'nda halkımızın özgür yaşama kararı vardır. İstiklal Marşı'nda ifade olunan bu ruh cephelerde yazılan destan ile mühürlenmiş, Cumhuriyet ile tamamlanmış, bu vatan topraklarında halkımızın hür yaşayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir. Bugün de halkımız aynı ruha ve aynı heyecana sahiptir. Özgür, adil ve huzur içinde bir Türkiye'nin teminatı halkımızın sahip olduğu bu ruhtur. Geleceğimizi de bu ruh belirleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 96'ncı yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere vatan ve özgürlük uğruna nice destana imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA