ROMA

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bulunan Beytüllahim'in Belediye Başkanı Anton Salman, Kudüs tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen BM'de kabul edilmesine ilişkin, "Bu karar, ABD ve İsrail'in işgal altındaki topraklarla ilgili herhangi bir kelime, tabir veya anlamı değiştiremeyeceklerini gösteriyor." dedi.

Salman, İtalya Dışişleri Bakanı Algelino Alfano'nun ev sahipliğinde, bakanlıkta düzenlenen "Barışın teşvikinde kültürler ve dinler arası diyalog: Kutsal Topraklardaki 800 yıllık Fransiskan varlığı" konferansının ardından BM'deki Kudüs kararına ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Anton Salman, Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin, Kudüs'ün Filistin'in işgal altındaki toprakları arasında yer aldığının bir kanıtı olduğu söyledi.

Alınan kararın Filistin için son derece önemli olduğunu kaydeden Salman, "Son iki haftadır yaşananlar ve bugün Genel Kurul'daki oylama, bize gösteriyor ki uluslararası toplum, ABD'den ibaret değil. Uluslararası toplum, Ortadoğu'da barışın hakim olmasını isteyen iyi niyetli ve dürüst ülkelerden oluşuyor. Bu karar, ABD ve İsrail'in işgal altındaki topraklarla ilgili herhangi bir kelime, tabir veya anlamı değiştiremeyeceklerini gösteriyor." diye konuştu.

Anton Salman, Türkiye'nin Filistin'e hem süregelen hem de bu süreçteki desteğini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Türkiye, bu konuda çok güçlü bir duruş sergiledi. Türkiye, Filistin'i destekleyen ülkeler arasında başı çekiyor. Bunun için Türkiye'ye minnet duyuyoruz. Umuyoruz ki Türkiye'nin çabaları, kutsal topraklara ve Filistin'e barış getirir, Filistinlilerin itibarını, insan haklarını ve özgürlüklerini geri kazanmasını sağlar. Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarına, bütün çabalarına minnettarız. Erdoğan'ın en zor zamanlarımızda biz Filistinlilerin yanında böyle güçlü durmasından ve bunu dile getirmesinden ötürü gurur duyuyoruz."

Muhabir: Ecenur Çolak

Kaynak: AA