Olay, saat 14.30 sıralarında Beyoğlu Talimhane Kocatepe Mahallesi Topçu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edilen bilgiye göre, otellerin bulunduğu Talimhane bölgesindeki bir otelin önünde sahipsiz bir çanta gören esnaf, durumdan şüphelenerek polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, caddeyi güvenlik şeridi çekerek 2 taraflı trafiğe kapattı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından polis ekipleri çantayı uzaktan inceleyerek bomba imha uzmanlarına haber verdi.

ÇANTAYI AÇARAK İÇERİSİNİ KONTROL ETTİ

Uzman ekip olay yerine ulaşmaya çalıştığı esnada sivil bir polis önce cep telefonuyla görüşme yaptı. Görüşmenin ardından polis memuru çantanın içini açarak kontrol etti. Çantanın içerisinde herhangi bir bomba izine rastlamayan polis memuru, çantayı alarak otelin girişine götürdü. Burada yapılan inceleme sonucunda çantanın oteldeki bir müşteriye ait olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine çanta sahibine verilmek üzere otel yetkilisine teslim edildi.

“BOMBA ÇIKARSA TURİZME BÜYÜK BİR DARBE OLUR”

Olay yaşandığı sırada ise çevredeki bir esnaf duruma isyan etti. Esnaf, “Biri çanta bırakmış, bombadan şüpheleniyorlar. İnşallah bomba olmaz ama olursa turizme büyük bir darbe olur. Zaten bu darbelerden birini Sultanahmet Meydanı’nda yaşadık. Bir daha bomba olayı olursa buradaki esnafa, otel ve turizm acentelerine büyük bir darbe olur. Burada pek fazla yaşanmadı ama inşallah şüpheli bir şey yoktur” dedi.

Kaynak: HABER7.COM