Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek için Esenler Otogarı’na gelen yurttaşları İBB’ye bağlı Beyaz Masa ekipleri karşılayarak promosyan ürünleri dağıttı. Üzerinde “AK ÇEVRE İÇİN SIFIR ATIK” yazılı bez çanta, kahve, tepsi, çocuklar için de balon ve yap-boz dağıtılırken ürünlerdeki yazılarda AKP’ye yönelik göndermeleri fark eden yurttaşlar tepki gösterdi. AKP propagandası yapıldığını belirten bazı yurttaşlar, “Bunlar bizim paramızla alınıp dağıtılıyor. Bayramdan sonra seçim olmasa böyle bir şey yapılır mıydı? Seçim öncesi bayram var, bunu kullanıyorsunuz. Bizim paramızı bunlara harcayıp gizliden gizliye AKP’nin reklamını yapmayın. İBB, AKP’nin malı değil” dedi. 

‘Dağıtılan kahve ayıplıydı’

Esenler Otogarı’nda dağıtılan Türk kahvesinin 31 Mart seçimleri öncesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ayıplı mal ürettiği tespit edilen firma tarafından üretildiği tespit edildi. 2014 yılında AKP’nin dağıttığı kahvelerin de üreticisi olan İstanbul Kahve İth. San. Tic. Ltd. Şti., Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “taklit ve ayıplı ürün” yaptıkları gerekçesiyle yasaklanan 43 firma arasında yer aldı.

‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1423263/Beyaz_Masa_ekipleri_Esenler_Otogari