Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, beyan fazlalılığı anlayışından kurtulacaklarını belirterek, "Hem muhtasar beyannamesini hem de sigorta hizmet ve primler beyannamesini aynı format içinde, tek beyanname ile sağlayabilecek bir anlayışı çok yakın bir zamanda sizlerle buluşturacağımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

Soylu, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) seçimli genel kurulu öncesi düzenlenen Meslekte Birlik Grubu Yönetime Yürüyüş Gecesi'nde, Türkiye'nin yazılım değiştirme döneminin geldiğini kaydetti.

Bugün yapılması gerekenin gelecek projesini ortaya koymak olduğunu belirten Soylu, demokrasiyi güçlendirmenin önemine işaret etti.

Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli ifade ettiği gibi devlet olarak, "hizmetkar bir devlet anlayışını ortaya koyabilmenin" önem arz ettiğini aktararak, "Hizmetkar devlet demek sadece hizmet etmek demek değil. Hizmetkar devlet demek, vatandaş ile birlikte düşünebilmek, onunla birlikte algılayabilmek, onu hissedebilmek ve onun taleplerini yönetime taşıyabilme konusunda bir kabul ortaya koyabilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

İki konunun Türkiye'nin geleceğinde, bu coğrafyaya yön vermesinde etkin olacağını vurgulayan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hangi anlayışta olursak olalım, artık Türkiye'de vatandaşın potansiyel bir suçlu olmadığı, tehdit olmadığı bir dönemin içindeyiz. Şimdi gideceğimiz yer beyan toplumu ve beyan devletidir. Vatandaşın beyan ettiğinin devlet tarafından en asil olarak kabul edildiği bir anlayışı, eski devlet anlayışını da bir tarafa bırakarak, bürokrasiyi de tarumar ederek, bu ülkede vatandaşın esas olduğu bir anlayışın altyapısını Türkiye birinci sıçramasıyla gerçekleştirdi."

"Eğer borcunuz varsa, sözün tesiri altında kalmamanız imkansız"

Soylu, beyan fazlalılığı anlayışından kurtulacaklarını belirterek, "Hem muhtasar beyannamesini hem de sigorta hizmet ve primler beyannamesini aynı format içinde, tek beyanname ile sağlayabilecek bir anlayışı çok yakın bir zamanda sizlerle buluşturacağımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

Gelecek dönemde birçok reforma imza atacaklarını anlatan Soylu, yürüttüğü bakanlığın Avrupa'nın pek çok ülkesinde sosyal diyalog bakanlığı olarak geçtiğini anımsattı. Soylu, diyalog üzerinden aslında hükümete toplumun bütün kesimlerinin taleplerini ileten ve bu konuda onların tarafında bulunan bir anlayışı gerçekleştiren bir bakanlık olarak nitelendirildiğini dile getirdi.

Soylu, "Ancak bizim mali disiplin denilen anlayıştan kopmamamız esastır. Çünkü Türkiye bunun bedelini acı ödedi." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin emekli maaşlarının ödenmesi için Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kapısına gittiğini anımsatan Soylu, "Eğer borcunuz varsa, sözün tesiri altında kalmamanız imkansızdır. Bugün, 'Biz size verebiliriz, biz size yardım edebiliriz' diye ifade edebiliyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA