Bem-Bir-Sen bir ilke imza attı ve 21 ülkeden 60 sendikanın katıldığı bir konfederasyon kurdu. ICLM(Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu) adındaki konfederasyon Dünya sendikacılığında önemli bir eksiği doldurmak istiyor. Memur-Sen’e üye Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) öncülüğünde kurulan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) ilk toplantısını gerçekleştirerek resmi olarak kuruldu.

21 ÜLKEDEN 60 SENDİKA KATILDI

Bem-Bir-Sen’in ev sahipliğinde İstanbul’da yapılan toplantıya 21 ülkeden 60 sendika temsilcisi iştirak etti. Genel Başkan Mürsel Turbay, sendika temsilcileri ile ICLM tüzüğünü imzalayarak Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu’nun resmi kuruluşunu gerçekleştirdi.

"AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLAR, TERÖR VE İÇ SAVAŞIN SEBEBİ NEDİR?"

Toplantının açılış konuşmasını yapan ICLM ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan kaos ve savaş ortamının bütün dünyayı etkilediğine dikkat çekerek, “Yaşanan iç savaşlar, terör olayları, bunların sonucunda yaşanan kitlesel göçler ve bu göçler sebebiyle hayatlarını kaybeden küçük çocukları düşünerek kendimize şu soruyu sorduk “Yaşanan bunca acının esas sebebi nedir? İç savaşların, terörün temel sebepleri nelerdir?” Açıkça şunu söyleyebiliriz; gelir dağılımı adaletsizliğinin neden olduğu toplumsal kırılmalar ve siyasal açmazlar yaşanan acıların en önemli nedenleri arasındadır. Bir tarafta açlıktan ölen çocuklar, diğer tarafta tüketim çılgınlığı, bir tarafta evsiz aç insanlar, diğer tarafta milyon dolarlık evlerde yaşayan insanlar bu adaletsizliği açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

"ICLM DÜNYA'DAKİ BÜTÜN MAZLUMLARIN SAVUNUCUSU OLACAK"

Dünyadaki bütün mazlumların her zaman yanında olan Bem-Bir-Sen, sorumluluğunun bilincinde, mazlumların savunucusu olma yolunda daha büyük adımlar atabilmek için ICLM’in kurulmasına öncülük etmiştir. ICLM kuruluş amacına uygun olarak dünyada yaşanan gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için mücadelesini her platformda dile getirecektir” şeklinde konuştu.

TÜM ÜLKELERDEN TAM DESTEK

Toplantıya katılan tüm ülkelerin tam destek vererek oluşturulan ICLM’in mazlumların sesi olacağı konusunda ortak noktada buluşuldu. Böyle bir oluşumun dünya sendikacılığında önemli bir ihtiyacı gidereceğini dile getiren sendika temsilcileri, ICLM’in yapıcı, birleştirici ve kucaklayıcı yapısıyla kısa zamanda dünyada kendinden söz ettireceği ifade edildi.

 

Kaynak: HABER7.COM