MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Belediyenin imkanları yatırım olarak Mardin'e döndü. 2018 yılında yaklaşık 800 milyon lira bütçe ile şehrin gelişmesine katkı sağlayacak yatırımlar yapacağız." dedi.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından Mardin'in her alanda belediye hizmetleri ve yatırımla buluşması adına başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda yerelde tarımsal kalkınma kapsamında çiftçiler de destekleniyor.

Belediye yerleşkesinde düzenlenen törenle 3 bin bal üreticisine arı kovanı dağıtıldı.

Törende konuşan Yaman, göreve geldiklerinde "sizin için çalışıyoruz" sloganı ile projeleri hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

"Ödemiş olduğumuz borç miktarı 90 milyon lira"

Yönetimi borçla devraldıklarına işaret den Yaman, "Mardin Büyükşehir Belediyesi ile MARSKİ’nin toplam borcu 650 milyon liraydı. Şu ana kadar ödemiş olduğumuz borç miktarı 90 milyon lira. Hem yatırım yapıyoruz hem de 90 milyon liralık ödeme yapıyoruz. Bu belediyemiz açısında önemli gelişme." diye konuştu.

Bu yıl 600 milyon liralık bütçenin yüzde 95'ini yatırımlar için değerlendirdiklerini dile getiren Yaman, belediyenin önemli çalışmalarının başında kırsal mahallelere yapılan asfaltlama çalışmasının geldiğini aktardı.

Yaman, bu yıl bin 100 kilometre sıcak asfalt, 650 kilometre de sati kaplama olmak üzere toplamda bin 750 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yaptıklarını anlatarak, 2018 yılında kırsal mahalle yollarının tamamının sıcak asfaltla buluşacağını belirtti.

"Mardin her yönüyle farklı hale geliyor"

Bu yıl Mardin'de İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ ve İller Bankası ile yaklaşık 1 milyon 300 bin lira yatırım gerçekleştirdiklerini bildiren Yaman, şunları kaydetti:

"Belediyenin imkanları yatırım olarak Mardin'e döndü. Sizlerin kardeşleriniz, yavrularınız buralarda çalıştırıldı. Kaynaklar hem istihdama hem de yatırıma dönüştü. Gördüğünüz gibi Mardin her yönüyle daha farklı hale geliyor. 2018 yılında yaklaşık 800 milyon lira bütçe ile şehrin gelişmesine katkı sağlayacak yatırımlar yapacağız. Mardin daha güzel olmaya, bölgenin merkezi ve Mezopotamya'nın incisi olmaya layık. Bunu inşallah birlikte gerçekleştireceğiz."

Muhabir: Osman Öksüz

Kaynak: AA