Kimliksiz ve diplomasız olarak Adalar Belediyesi'nde memuriyete başlayan ve müdürlüğe kadar yükselen Fulya Erkan'dan Maliye Bakanlığı 1987 yılından bu zamana kadar aldığı maaşları faiziyle birlikte geri istedi.

Geçen Mart ayında ortaya çıkan sahtekârlıkla ilgili bakanlık tam 28 yıl sonra harekete geçti. İstanbul Defterdarlığı'ndan Fulya E'nin bugüne kadar aldığı maaşın hesaplanarak mahkemeye gönderilmesini istedi. Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği kesinleşen kadının, hem memurluktan atılma hem de bugüne kadar aldığı maaşı faiziyle devlete geri ödemesini istedi.

 Defterdarlık yaptığı hesapta halen Adalar Belediyesi'nde nikah memuru olarak görev yapan Fulya E'nin 600 bin TL zimmet çıkardığı belirlendi. 22 Aralık'ta Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan karar duruşmasında kadının, diplomasını ibraz edemediği ve sahtekarlık yaptığı iddianamede de yer aldı.

DİPLOMASINI 2006'DA ALDI
Savcılığa ifade veren memure, 'Kimse bana diploman var mı? diye sormadı" dedi. 10 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak olan kadın, ilkokul diplomasını 2006 yılında aldığı belirlendi. Belediyede üst düzey sorumluluk alanı olan Fulya E'nin iddialarla ilgili savcılıkta belediyedeki diğer usulsüzlüklerle ilgili itiraflarda bulunduğu söylendi. Personelin bütün özlük dosyalarının bulunduğu Fulya E. ile ilgili savcılığın, 'İlişiğinin kesilmesi' yönünde görüş bildirmesine rağmen, başkanının, 'Yargılama sonuçlansın' diyerek bu görüşü dikkate almadığı öğrenildi.

Kaynak: Takvim / Erhan Öztürk