Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, medyada, bir avukatın yaptığı söylenen açıklamalara istinaden hakkında haberler yayınlandığını belirterek, ismi kullanılarak ve yasal gizlilik kuralı ihlal edilerek yapılan açıklamalara karşı yasal hakkını saklı tuttuğunu bildirdi. Demir, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bazı internet ve haber siteleri ile haber kanallarında, Av. Turgut Yenilmez'in yaptığı söylenen açıklamalara istinaden hakkımda bir kısım haberler yayınlanmıştır. Bilinmelidir ki haberlerde adı geçen kişi benim avukatım değildir. İsmim kullanılarak ve yasal gizlilik kuralı ihlal edilerek yapılan bu açıklamalara karşı her türlü yasal hakkımı saklı tutuyorum."
 
AA'NIN BİLE GEÇTİĞİ HABERDE NE DEMİŞTİ?      
Soruşturma kapsamında Fatih Belediyesine yönelik dosyayla ilgili hazırlanan ve İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameyle ilgili yaptığı açıklama, bugün hem başta Anadolu Ajansı olmak üzere haber ajanslarınca servis edildi hem de televizyon kanallarında, internet sitelerinde yayınlandı.
 
Bu açıklamada Av. Yenilmez, iddianamede, 31 şüphelinin yer aldığını, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Şüpheli Sebahattin Demir hakkında ise ''ateşli silahlar kanuna muhalefet'' suçundan cezalandırılma talep edildiğini ifade eden avukat Yenilmez, müvekkili Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise savcılığın ''rüşvet'' ve ''yolsuzluk'' suçlamasından takipsizlik kararı verdiğini belirtti.
 
Ancak Başkan Demir'in, "Yenilmez avukatım değil" açıklamasından sonra Avukat Yenilmez'in manipülasyon mu yaptığı, yaptığıysa neden yaptığı sorusu gündeme geldi.
 
AVUKAT YENİLMEZ KİM?
Turgut Yenilmez, 81 sicil numarası ile Yalova Barosu'nda kayıtlı bir avukat. Ancak, Demir'in adına açıklama hakkını kendinde nasıl bulduğu merak konusu oldu.

taraf/ajanslar