ANKARA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki saldırılardan kaçarak AFAD koordinasyonunda Yayladağı sınırından Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arapların sayısının dört günde 3 bin 648'e ulaştığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak'da Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınırdan Türkiye'ye giriş yaptı. Girişlerin devam ettiği Pulluyazı'da, son dört günde Türkiye'ye sığınanların sayısı 3 bin 648 oldu.

Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirildi, diğerleri AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine sevk edildi.

AFAD'ın Bayırbucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi ilk misafirlerini kabul etti. Merkeze dün itibarıyla 202 kişi yerleşti.

Sığınmacı kabullerinde uygulanan Kitlesel Göç Yönetimi Sistemi kapsamında, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Hatay Valiliğinin işbirliğiyle devam eden çalışmalar için 228 personel görevlendirildi.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Kaynak: AA