GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Büyükşahinbey Sosyal Tesisi'nin ve AK Parti İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Şimşek, bazı muhalefet partilerinin bu süreçte samimi olmadığını, vatandaşları muhalefetin yanlış yönlendirmelerine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

'Batı'nın çifte standardını kınıyoruz'

AK Parti olarak millete güvendiklerini vurgulayan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz meclisini seçecek. Milletimiz cumhurbaşkanını ve hükümetini doğrudan seçecek. Ertesi gün işine başlayacak. Hükümet krizleri olmayacak, Meclis daha güçlü olacak, yargı tarafsız ve bağımsız olacak. İşte Türkiye güçlenecek. Peki niye korkuyorlar bundan bütün şer güçler? Kimler buna karşı? Bakın ülkeler arasında rekabet var. Ülkeler arasında yarış var. 'Evet' kampanyasına niye geçit vermiyorlar? Bir düşünün Batı niye korkuyor? Batı niye kendi değerlerini ayaklarının altına alıyor? Hani hukuk devleti, hani temel hak ve özgürlükler? Zaten resim ortada. Sizler hepimizden daha iyi bu resmi okuyorsunuz. Biz Batı'nın bu çifte standardını tabii ki kınıyoruz ama buna en güzel cevap sloganlarla değil, buna en güzel cevap sandıkta 'Evet, evet ve güçlü bir evet'tir. Türkiye'yi güçlendirmektir değerli kardeşlerim. Allah'ın izniyle bunu başaracağız."

Muhabir: Yeter Erdine

Kaynak: AA