ANKARA - Sertaç Bulur - Cankut Taşdan

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından bugüne kadar 197 operasyona imza attı. Toplam 285 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, çok sayıda kaçak içki, sigara ve sahte ilaca el koydu.

Kaçakçılık ekipleri, özellikle halk sağlığını büyük ölçüde tehdit eden ve "merdiven altı" olarak tabir edilen yerlerde imal edilerek, sahte etiketlerle piyasaya sürülen zayıflama ve cinsel güç artırıcı haplar ile sahte içkiye yönelik operasyonlarını sıklaştırdı.

Operasyonlarda, sağlıksız ortamlarda hazırlanarak, zayıflama ve cinsel güç artırıcı ürünler adı altında içeriği belli olmayan haplar ile değişik kimyasallar, metil alkol karışımıyla imal edilen çok sayıda sahte içkiye de el konuldu. Polis kamerasına da yansıyan görüntülerde, sahte içkilerin körlük ve ölüme neden olabilecek kimyasal maddelerden üretildiği dikkati çekti.

Bu arada sahte içkilerin Ankara'daki bazı gece kulüplerine satıldığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, bazı eğlence mekanlarına düzenledikleri operasyonlarda, satışa hazır halde çok sayıda sahte içki ele geçirdi.

Kaçakçıların yöntemleri polisi bile şaşırttı

Bir ihbar üzerine, kaçak sigara yüklü olduğu öğrenilen tıra düzenlenen operasyonda ise aracın lastiklerinin içine gizlenmiş çok sayıda kaçak sigara bulundu. Polisleri bile şaşırtan bu yöntemle binlerce paket kaçak sigaranın piyasaya sürülmeyi beklediği tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında ayrıca tarihi eser kaçakçılarına da göz açtırmayan ekipler, yurt dışına yasa dışı yollardan çıkarılarak, satılması planlanan çeşitli dönemlere ait bin 22 tarihi esere de el koydu.

Kaynak: AA