Ziyarete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı milletvekilleri eşlik etti. Başbakan, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı Konferans Salonu’nda kendisini bekleyen Tuzlalılar’a seslendi. Anayasa ve Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Başbakan Binali Yıldırım CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi. Yıldırım," Sayın Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923’te bitti. Türkiye "Cumhuriyet" dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok. Şunu bir anla artık. Değişen sadece hükümet sistemi. Hükümet sistemi de aynen belediye başkanlığı gibi… İşi büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiye’de belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü? İstanbul’un büyükşehir belediyesi var, meclisi de var. Belediye başkanı seçiliyor. Aynı gün meclisi de seçiliyor. Şimdi de aynısı olacak. Hem meclis seçilecek hem cumhurbaşkanı seçilecek. Aynı gün seçilecek. Aynı sürede görev yapacaklar. Tekrar seçime gidecekler. Yine aynı gün seçime gidecekler. Olan bu" dedi.


"BAŞKANLIKTA KOALİSYON YOK"


"Başkanlık mutlak ve mutlak tek başına iktidar demek. Güçlü siyasi irade demek. Başkanlıkta koalisyon yok" diyen Yıldırım CHP'ye yönelik eleştirilerine şu şekilde devam etti: "Koalisyon olmayınca artık, CHP'nin umudu da yok. Ne yapacak ? Tek umudu koalisyon ortağı olmak. Şimdi bakıyor o sistemde o da gidiyor. Böyle yapacağına kardeşim. Milletin gözüne gir, belki millet, 'Hadi bir de seni deneyelim' der."

15 TEMMUZ GAZİSİ DUYGULANDIRDI

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından 15 Temmuz gecesi Tuzla’da yaşanan olaylarda darbeci askerlerin kurşunuyla kolunu kaybeden Üzeyir Civan’ı kürsüye davet etti. Kızıyla birlikte kürsüye çıkan Gazi Civan, o gece neler yaşadıklarını anlattı. Civan, "Ben kolumu kaybettim ama vatanımı kaybetmedim. Keşke bin kolum olsa da vatan uğruna feda etsem" dedi. Bu esnada Başbakan ve salondakilerin duygulandıkları görüldü. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan’a Türk Bayrağı hediye etti.

Kaynak: DHA