Afyonkarahisar'da yapılan Ak Parti istişare toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "MHP milli bir irade sergilemiştir. Meseleye millet son noktayı koysun. Millet ne derse o olsun. Kimse milletin kararından korkmasın, önünden kaçmasın. CHP'ye bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin millete birlikte gidelim. Başkanlık meselesi, ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de Ak Parti'nin meselesidir. Bu iş milletin, ülkesinin işidir. Devletimizin beka meselesidir. Sistem tartışmalarını artık geride bırakıp geleceğe bakalım.
Hedefimiz, sonuna kadar demokrasi, özgürlük" dedi.

"CUMHURİYET SEVGİMİZİ ÖLÇEBİLECEK KALİBREDE MİSİNİZ?"
Yıldırım, Ankara Valiliğinin güvenlik nedeniyle aldığı 30 Kasım'a kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kısıtlama kararına değinerek, "Tek gerekçesi güvenlik. Ana muhalefet partisi CHP'den bazıları AK Parti 29 Ekim kutlamalarını, 10 Kasım anmasını engellemek için böyle bir karar aldı diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Bizim cumhuriyet, cumhurla sevgimizi siz mi sorgulayacaksınız ya da ölçebilecek kalibrede misiniz? Cumhuriyet hamasetle büyümüyor, çalışmakla millete hizmetle büyür" dedi.

"TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYELERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Terörle mücadeleye ilişkin Yıldırım, "Terör örgütüne destek veren belediyelerin yönetimlerini değiştirdik. Bundan sonra da aynı desteği veren bütün belediyeleri değiştirmekten asla tereddüt etmeyeceğiz. vatandaşlarımız, tamamen devletinin yanında. Yöre halkı terör örgütü PKK'ya alan açmamakta prim vermemekte.
FETÖ terör örgütünün hiç bir mensubu, bizim Ak Parti teşkilatımızın içinde yer almaz barınamaz. Bu teşkilatta teröristler, hiç bir zaman yer olmadı asla yer almayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemekten zerre kadar tereddüdümüz olmaz.
FETÖ'cü teröristler varsa asla gözlerinin yaşlarına bakmayacağız. Asla kimsenin teferrüdü olamasın. Muhalefet çıkıp Ak partinin iç işlerine yönelik değerlendirmelerde bulunuyor. Siz kendi partinize bakın. Ak parti kendi öz eleştirisini yapar. Siz kimin yanındasınız. FETÖ'nün avukatlığını yapanların mağdur edebiyatı yapanların bize söz söylemeye hakları ve hadleri yok. Ana muhalefet partisi darbeyi, bırakıp varsa yoksa mağdur edebiyatı yapıyor. Bir anlamda bilerek bilmeyerek FETÖ'ye destek vermektir. Ben canlı şahidiyim. 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de seçim kampanyası yürütürken FETÖ mensubu bacıları, ablaları, ağabeylerinin
CHP ile kendilerini parçalarcasına kampanya yaptıklarına sandık başlarını tutuklarına şahidim. Kendi işlerine basılsınlar. FETÖ temizliği yapsınlar. FETÖ ile mücadele, hemen bitecek bir mücadele değil. Bilmeden bazı yanlışlar olabilir mücadelede. yanlış varsa da düzelteceğiz. Kendinizden eminseniz korkmayın. Bu örgüt ile ilişkiniz yoksa size hiç bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

"SAVCILARIMIZ DİKKATLİ OLMALI"
Yıldırım, "Buradan bankalara, iş dünyasına söylüyorum işletmeleri yok etmek değil amacımız. Amacımız, eğer şirketlerde, iş yerlerinde FETÖ ile ilişkisi olanlar varsa onları alıp gerekli cezayı vermek. Kişileri bırakıp kurumları cezalandırmak bir anlamda kendi ayağımıza kurşun sıkmaktır. Savcılarımız bu konuda özellikle dikkatli olmalı" dedi.

"IRAK'TA YENİ KERBELALAR YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"
Irak ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin Yıldırım, "Irak'ta yeni kerbelalar yaşanmasını istemiyoruz. Kimse mezhebi öne çıkarmasın. Irak'ta yapılmak istenen maalesef bir mezhep savaşının kapısını aralamaktır. Türkiye olarak buna dikkat çekiyoruz. Son günlerde bir takım yönlendirmelerle Bağdat hükumeti, kışkırtıcı beyanlarla maalesef çok büyük yanlış yapıyor. Biz buna aldırış edecek değiliz. Kimse bizim bölge ile işimiz olmayacağını söyleyemez. Sonuna kadar Türkiye güvenliğini tehdit eden her türlü hareketi önlemek için var olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

"YETERLİ ALAN TEMİZLENENE KADAR HAREKAT DEVAM EDECEK"
'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin Yıldırım, "ÖSO öncülüğünde temizlik harekatı gerçekleşti. Yeterli alan temizlenene kadar harekat devam edecek. Bugün Cerablus'ta artık hayat normale döndü. Rai ve Dabık'ta terörden temizlendi. Operasyonlar devam edecek milletimiz huzur ve güvende olana kadar" diye konuştu.

Kaynak: DHA