DAKKA

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, "Başta Arakan krizi olmak üzere ortak ilgi duyulan birçok ikili ve uluslararası meselede Türkiye ile mutabakatımızı teyit ettik." dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Bangladeş'te bulunan Başbakan Binali Yıldırım, mevkidaşı Şeyh Hasina ile başkent Dakka'da bir araya geldi.

Yıldırım ve Hasina, heyetlerarası görüşmenin ardından ülkeleri arasında imzalanan bazı anlaşmalara tanıklık etti. Bu çerçevede Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSKEB) ile Bangladeş Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi arasında mutabakat muhtırası ve Türk Standartlar Enstitüsü (TSİ) ile Bangladeş Standartlar ve Deney Enstitüsü arasında mutabakat zaptı imzalandı.

"Türkiye ile mutabakatımızı teyit etik ve dostluğumuzu pekiştirdik"

İmza töreninin ardından ortak basın açıklaması yapan Yıldırım ve Hasina, karşılıklı iş birliği ve dostluk ilişkisinin geliştirilmesi vurgusu yaptı.

Yıldırım'ın Bangladeş'e yaptığı resmi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasina, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bu vesileyle Bangladeş halkına ve Arakan Müslümanlarına desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Hasina, Yıldırım ile ortak ilgi duyulan bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizerek "Başta Arakan krizi olmak üzere birçok ikili ve uluslararası meselede Türkiye ile mutabakatımızı teyit etik ve dostluğumuzu pekiştirdik." dedi.

Yatırım, ticaret, savunma, eğitim ve turizm gibi birçok alanda Türkiye ile iş birliğini geliştirmek istediklerini dile getiren Hasina, iki ülke kurumları arasında imzalanan anlaşmaların yetenek geliştirme, bilgi paylaşımı ve kapasite inşası gibi birçok alanı kapsadığını söyledi.

Muhabir: Tevfik Durul


Kaynak: AA