ERZİNCAN

Başbakan olduktan sonra ilk kez memleketine gelen Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile doğduğu Erzincan'ın Refahiye ilçesini ziyaret etti.

İlçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Yıldırım, daha sonra Kayı köyündeki ailesinin evine geçti.

AK Parti bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin fotoğrafının asılı olduğu evde akrabalarıyla, arkadaşlarıyla buluşan Yıldırım, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erzincan'da sevgi seliyle karşılandığını ve çok mutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu toprakların bir evladı olarak Allah'ıma hamdediyorum. Bu sevgi, bu muhabbet yükümlülüğümüzü, sorumluluğumuzu daha da artırıyor, ülkemize, milletimize en güzel hizmetleri yapma şevkimizi daha da artırıyor." diye konuştu.

"Bundan sonra enerjimizi terör için değil ülkemizin kalkınması için harcayacağız"

Milletin duası ve desteğiyle terör sorununu da ülkenin gündeminden çıkaracaklarını ve buna kararlı olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Bundan sonra enerjimizi terör için değil, enerjimizi ülkemizin kalkınması, milletimizin birliğinin, kardeşliğinin daha da güçlenmesi için harcayacağız. Ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmak için her türlü gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Baba ocağında hasret giderdiklerini, hemşehrileriyle kucaklaştığını belirten Yıldırım, daha sonra evinden köy merkezine kadar vatandaşlarla yürüdü, fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir, Fahrettin Gök

Kaynak: AA