Bir düğün salonunda partililere seslenen Akşener, yiğidin harman olduğu ve Nene Hatun'un torunları olan Dadaşlarla birlikte olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirtterek, Milliyetçi Harekat Partisi'nin önce Kurultayı, ardından erken seçimi, sonra da iktidara geleceğini söyledi. Herkesin korktuğu, adalet kavramının ise yok olduğu, güçlülerin her dediğini yaptırdığı, herkesin yavaş yavaş, sinsi bir korkuyla sindirilmeye çalışıldığını belirten Akşener, Türkiye'nin üzerine kabus gibi çöken o korku duvarını yıktıklarını ifade etti. Akşeher, "15 Mayıs bunun tescillendiği gündür. Yarın bir gün tarihçiler şu dönemi yazacaklar. Nasıl 80 öncesinde Rusya'nın sıcak denizlere inmesinin önünde bir set olduysak, nasıl Sovyet dağılmasını çabuklaştırmışsak onu tetiklemişsek nasıl Türk Cumhuriyetlerinin özgür, bağımsız olmasının önündeki engelleri kaldıranlar biz olmuşsak, nasıl bugün tarih bunu teslim ediyorsa yarın da Türkiye'nin içinde bulunduğu bu kabus gibi atmosferi kıran, yıkan atan ülkücülerdir diyecekler ve tarih bizi altın harflerle yazacak. Bu milletin parçalanmasının önündeki tek engeliz. Kardeşlik hukukunu bozdular onu yeniden tesis etmenin tek umuduyuz ve demokrasinin demokrasiyle ihtidara gelmenin nasıl olduğunu nasıl olacağını bizim iktidarımızda demokrasi anlayışımızın, hukuk anlayışımızın nasıl olduğunu nasıl olacağını dost düşman herkese gösterdik" dedi.

BİR BALTAYA SAP OLAMAMIŞ ÇOCUKLARI

Konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Meral Akşener salondakilerin yuhalamasına da izin vermedi. Ak Parti hükumetinin yolsuzlarını anlatan Akşener şunları söyledi:

"17- 25 Aralık ortada. 1999 da Sayın Cumhurbaşkanı o devirde Belediye Başkanıydı sanırım, hapisten yeni çıkmıştı. Demişti ki, 'Eğer bir gün Tayyip Erdoğanın çoluğu, çocuğu Tayyip Erdoğan'ın kendi çok zengin olmuşşa bilin ki hırsızlık yapmıştır, hesabını sorun'. El hak doğru söylemiş. Yüzde yüz katılıyorum. Şimdi Bakan çocuklarının üst düzey bürokratların evlerinden çıkan adam boyu kasalar, para sayma makinaları, banka şubesine dönen evler, bir baltaya sap olamamış çocukların 'az para babacığım 2 tirilyoncuk' dediği dönemler. Erzurum'da 100- 150 dairenin satın alınabileceği karşılıkta hediye saatler. Rıza bey kardeşim diye hitap edilen ve şu anda Amerika'da hapis yatan Rıza bey kardeşimin işlerini bire bir takip eden bürokratlar, özel kalem gibi çalışan Bakanlar. Biz ne yapacğız biliyor musunuz ? Allah'ın izni ile iktidar olacağız ve haram lokma yutaları kusturacağız. Onun için acelemiz var. Mübarekler yasaklardan şikayet ederek geldiniz, ömrünüz geçti. İsmet İnönü'yü milli şef deyip anti demokratik bir şahıs olarak anlattınız. Şimdi o devirlerin milli şefin yerinde şu anda post model milli şefimiz var. Dolayısı ile gözlerin içine bakıp öksürsen mahkemedesin, şöyle bakıp la havle çeksen mahkemedesin. İşte biz, siz birlikte yeni baştan yeni konulmuş postmodel milli şeflik düzenini, tek adamlığı ortadan kaldırmak üzere iktadar olacağız" dedi.

Kaynak: DHA