AMMAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ürdün ziyareti kapsamında dü diyar ortada ilkin hesaplı ve ticari bölgelerde kazanmak üzere, 10 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Öğrenci ve Dışişleri Bakanı bulunduğu zamanlarda Ürdün'de mevcut Davutoğlu, Başbakan yerine önceki kere çağ Ürdün'ün başkenti Amman'a gelecek.

Davutoğlu, ferda ise Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Musur ile değişik musahabe yapacak.

İkili görüşmelerde, alanda yaşanmış bulunan istikrarsızlık, insancasına krizler, diyalekt ve arsıulusal meseleler, terörizm, huruç problemlerine bağlı teşrikimesai ve koordinasyonun artırılması kabilinden konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

İş Forumu çerçevesinde yatırımcılarla müşterek araya doğacak bulunan Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti kapsamında, dü diyar ortada ilkin hesaplı ve ticari bölgelerde kazanmak az daha hep 10 anlaşma imzalanması planlanıyor.

AA ile Petra Haber Ajansı iş birliği

İmzalanması öngörülen anlaşmalar ortada Anadolu Ajansı (AA) ile Petra Haber Ajansı ortada teşrikimesai anlaşması da arazi alıyor.

Bunun haricinde Yarmouk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü ortada Türkoloji teşrikimesai protokolü, Türk İş donanması ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Ürdün Hicaz Demiryolları Kurumu ortada Hicaz Demiryolu İstasyon Restorasyon ve Müze yapımına bağlı proje, Türkiye ile Ürdün hükümetleri ortada havayolu eriştirme anlaşmaları, meteoroloji, ormancılık, uran dalında teşrikimesai uyuşma zaptı imzalanacak.

Ayrıca Türkiye ile Ürdün ortada tecim politikaları önlemleri, yatırımların çapraz teşviki ve korunması, çalışma, toplumsal düzenlilik ve istihdam sahalarında teşrikimesai anlaşmalarına da imza atılacak.

Muhabir: Hatica Özdemir

Kaynak: AA