DİYARBAKIR

Terör örgütü PKK personellerinin saldırısı kararı dokunca gören Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cemaziyelevvel gerçekleştirdiği ziyaretle daha da canlandı.

Terör örgütü PKK personellerinin kazmış olduğu çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı el yapımı patlayıcılar zımnında ağır eyyam nâkil Sur halkı ve esnafı, cemaziyelevvel Başbakan Davutoğlu'nun icra ettiği ziyaretle maneviyat buldu.

Terör saldırıları kararı başta Gazi Caddesi'nde yaşanmış olan durgunluk, nice insanoğlunun alım satım ve zamanı mekanları değerlendirmek düşüncesince icra ettiği ziyaretle hareketlendi.

Vatandaş, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi

Güvenlik güçlerinin yıldırı örgütüne müteveccih operasyonunun arkası sıra erinç ve itimat ortamının bünye edilmiş olduğu Sur'daki esnaf ve vatandaşlar, Davutoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan Ahmed Mahsum Melikoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Davutoğlu'nun gelişinin arkası sıra Sur kazasının emektar hareketliliğine kavuştuğunu söyledi.

Melikoğlu, 'Başbakanımızın doğrudan olayların bitiminden sonradan Sur'u ziyaret etmesi Diyarbakır halkını baş döndürücü dikçe etkiledi. Rabbim kendisinden razı olsun inşallah. Sur'un yapımı düşüncesince dobra müjdelerde bulundu. Bu da bizi baş döndürücü bahtiyar etti.' ifadelerini kullandı.

'Başbakanın gelişi bizlere buranın emin bulunduğunu gösterdi'

Başbakanın gelişinin Sur'un ne derece emin birlikte arazi bulunduğunu gösterdiğini özetleyen Büyükpamukçu, şu şekilde konuştu:

'Sur'un yapımı düşüncesince bahtiyar edeci laflar harcama etti. Buraya gelişleriyle 'Korkmuyoruz, korkmayacağız' mesajını verdiler bize. Bu da Kürt halkını dikçe içli birlikte mesajdı. Bizim beklediğimiz birlikte mesajdı, kendisini burada ağırlamaktan haysiyet duyduk. Allah inşallah tekrarını baht etsin. Başbakanın gelişi bizlere buranın ne derece emin bulunduğunu gösterdi. Burada bundan sonradan ferah ferah gezebiliyoruz. Başbakanının gelişinden sonradan gördüğümüz kadarıyla vatandaşta birlikte ağız hazzı var.'

'Başbakanımız ne söylüyorsa adına geliyor'

Esnaf Çetin Kızılkaya da 'Hükümetimiz ve Başbakanımız ne söylüyorsa adına geliyor. Bize maruz sözlerin adına getirilmesi bizi bahtiyar ediyor. İnsanlar Sur'a ehemmiyet veriyor. Büyük alım satım merkezleri adına başta buraya alım satım hazırlamaya mevrut insanoğlu var. 'Sur eğer olmazsa ego Diyarbakır'ı ne yapayım, Sur'da alım satım yapmazsam buranın birlikte hazzı yok' diyorlar' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA