AFYONKARAHİSAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı otelin bahçesinde kurulan matbuat çadırını, benzeri Sare Davutoğlu ile Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle görüşme etti.

Davutoğlu çifti, ziyarette, gazetecilerle sohbet etti. Başbakan Davutoğlu, soruları rastgele daim gazetecilerin sorduğunu, bu kere soruları kendisinin yoklamak istediğini belirterek, matbuat mensuplarına evvel şekilde 'Afyon'u elbette buldunuz' halinde istifham yöneltti. Davutoğlu'nun sorusuna, 'Soğuk' diyerek karşılık verilmesi, gülüşmelere illet oldu.

Basın mensuplarına, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyon kaymağı, sucuğu ve lokumu armağan edilmesini talip Davutoğlu, “Buranın kaymağı özeldir. Lokum iyidir de inmek özeldir” dedi.

'Afyon'un mutfağının ızdırabını ego çektim'

Gazetecinin, 'Siz hangisini şimdi baş döndürücü seviyorsunuz, kaymağı mı lokumu mu' sorusuna Davutoğlu, 'Kaymağı' cevabını verdi. Sare Davutoğlu da Afyonkarahisar mutfağıyla ilgilendiren gazetecilere bilim verdi.

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu, 'Afyon'un mutfağının ızdırabını ego çektim. Niye biliyor musunuz? Evlendikten sonraları skor gereği el öpmeye geliniyor. Geldik ancak birçok devir kaldıysak, rastgele evde beraberinde gece ezanı kaldık. Burada skor el öpmeye mevrut damada, 20'ye benzeyen tür aşındırmak çıkarılıyor ve hepsini yiyeceksiniz. Bu damadın göreceği evvel sınav. Tam yemeğin beraberinde yarısında ansızın beraberinde çarpış hissettim, sofrada oturuluyor neymiş yemeğin devamı düşüncesince beraberinde de sırta vuruyorlar' halinde konuştu.

Afyon mutfağının sonuç etap içimli olduğunu, Sare Davutoğlu'nun da güzel aşındırmak yaptığını özetleyen Davutoğlu'nun, 'Sare Hanım, Afyon yemeklerinden şimdi iyisini Konya yiyeceklerini yapar. Ben öğrettim de birazcık” şeklindeki lafları gülüşmelere illet oldu.

'Hayatımızda tek tuzlu iş olmadı'

Gazetecinin, güveyi şekilde geldiği Afyon'da namına tuzlu kıraathane de ağırlama edilip edilmediğinin sorması üzerine, Sare Davutoğlu “Onu yapmadık” ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu da bire beraberinde soruya, “Bizim yaşantımızda yemekteki sodyum klorür haricinde tek tuzlu iş olmadı. Hamdolsun” halinde karşılık verdi.

'Ben soracaktım soruları, siz sormaya başladınız yine” diyen Davutoğlu, namına en sevilmiş olduğu Afyonkarahisar türküsünün sorulması üzerine, 'Karahisar Kalesi' türküsünün en baş döndürücü sevilmiş olduğu türkülerden bulunduğunu tabir etti.

Gazetecilik mesleğiyle ilgilendiren de değerlendirmede mevcut Başbakan Davutoğlu, 'Heyecanlı, adrenalini efdal mesleğiniz var. Yıllardır tanıdığım gazeteci var, tek yaşlanmıyorsunuz. Sürekli akım halindesiniz' diyerek konuştu.

'Terörle mücadele, herkesin, aydınların, basının kuma meselesi'

Basın mensuplarına, 'Eğer bu toplantıya katılsaydınız ne derdiniz, AK Parti politikaları konusunda' halinde istifham soran Davutoğlu, 'Biz de terörle mücadeleden bitmeme ederdik. Bununla ilgilendiren soracağımız sorular olurdu' cevabını alması üzerine, 'İstişareye katıldığınız anda düşün bildirme edeceksiniz. Farz edin ki AK Parti mensubusunuz? Benimle beraberce partidesiniz, ne referans ederdiniz? Şunu da yapsak şimdi güzel olabilir diyeceğiniz ne olurdu?' halinde dünkü beraberinde istifham yöneltti.

Gazetecinin, 'İçeride konuşulanları duymadık. Brifing aldıktan sonraları düşün bildirme ederdik' şeklindeki lafları gülüşmelere illet oldu. 'Sen hepsi yeniden bana atmaya çalışıyorsun' diyen Davutoğlu, 'Ama bunlar bizim kuma meselemiz. Şu anda halkın bizi seçmesi nedeniyle ağırlık bizim omuzlarımızda. Bu terörle mücadele, herkesin, aydınların, basının kuma meselesi” ifadesini kullandı.

Muhabir Kurbani Geyik,Enes Kaplan

Kaynak: AA