Başbakan Ahmet Davutoğlu, sekiz kişilik Suriyeli aileye kapısını açan ve terör mağduru vatandaşlara seslenerek evinin kapısının açık olduğunu belirten 70 yaşındaki Şerif Dağdelen’i telefonla arayıp teşekkür etti. Dağdelen, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki 20 kişiyi sofrasında ağırlamak istiyor.

İç savaştan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan üçü çocuk 8 kişilik Suriyeli aile ortada kalınca, 70 yaşındaki emekli Şerif Dağdelen aileyi sahiplendi. Aylarca, sekiz kişilik Suriyeli aileye bakan Dağdelen, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde, terörün baskılarından kaçan vatandaşlara da kucak açacağını söyledi. Çevresi tarafından ’yüreği büyük’ olarak nitelendirilen Şerif Dağdelen’in bu hareketi, Başbakanın dikkatinden kaçmadı. Başbakan Davutoğlu, Şerif Dağdelen’i telefonla arayıp teşekkür etti. Başbakanın telefonla arayarak teşekkür ettiğini belirten Dağdelen, şöyle konuştu:

"Akşam sağolsun Başbakan beni aradı. Hiç telaşlanmadım. Çünkü, Başbakanı da kendim gibi gibi görüyorum. Bir kişiliği bir de hizmetleri var. Başbakanımız beni aradığında ’Ben Ahmet Davutoğlu, Başbakanınız’ dedi. Ben de sevinçle karşıladım. Bana, ’ne gibi şikayetin var’ dedi. Ben de, ’sizden şikayetim olmadığı gibi, geçmiş hükümetlerden şikayetim var’ dedim. Geçmiş hükümetlerin bankaları soyanlara ceza vermediğini, ama ekmek çalanlara ceza verildiğini söyledim. Oda bana ’haklısın’ dedi. Ardından ’Biz seni, Suriyelilere yardımcı olan biri olarak tanıdık. Bunun için seni arayıp teşekkür etmek istedim’ diye konuştu. Ben de, ’Bugünde olsa doğudan da, batıdan da, Suriyelilerden de kim gelirse gelsin, kapım, sofram onlara açıktır’ dedim. Başbakan Davutoğlu da, tekrar teşekkür edip, dua etti."

Yaklaşık 5 dakika konuştuğu Başbakan Davutoğlu’na isteğini söylemeyi unutan Dağdelen, tek isteğinin başbakan Davutoğlu, eşi ve beraberindeki 20 kişiyi sofrasında ağırlamak olduğunu ifade etti. Şerif Dağdelen’in ağabeyi Yusuf Dağdelen de kardeşinin çağrısını yineleyerek, “Biz eski hükümetlerden çok çektik. Ama şimdi maşallah, hastası olanın sağlık harcamalarını devlet karşılıyor. Hastası olan ailelere maaş veriliyor. Fakir ailelere maaş bağlanıyor. Camilerimizin sayısına bakın Türkiye’nin çehresi değişti. Başbakan kardeşimi aramış teşekkür etmiş. Allah başbakanımıza uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun Şerif Dağdelen’i arayacağından ilk önce kendisinin haberi olduğunu belirten Muhtar Alaaddin Demir, Şerif Dağdelen’in telefon numarasını ve bilgisini kaymakamlık aracılığıyla Davutoğlu’na ulaştırdığını kaydetti. Muhtar Demir ise, mahallemde böyle bir insan olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Dün akşam kaymakamlıktan beni aradılar. Şerif Dağdelen ile Başbakanın telefon görüşmesi yapmak istediğini bildirdi. Bende kendisine haber verdim. Akşam başbakanımız Şerif amcayı arayarak, ona yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etmiş. Hepimiz çok mutlu olduk.”

Kaynak: HABER7.COM