Başbakan Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuşuyor.

Erdoğan, Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle aylarca süren protesto gösterilerini hatırlatarak, "Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı" dedi.

Başbakan, "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" diye konuştu.

"Plebisit yapalım"

Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete, Gezi Parkı'nın geleceği konusunda "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, "Gelen arkadaşların bir kısmı buna sevindi. Bir kısmı ise buna sıcak bakmadı fakat tabi ya buna 'evet' diyeceksin ya da uygulamamıza 'evet' diyeceksin" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi tamamen kapanmıştır. Milletin iradesini sokakta gasp etme dönemi kapanmıştır. Milleti sindirme, milleti korkutma, ürkütme dönemi tamamen kapanmıştır" ifadelerini kullandı.

Medyaya mesaj


Başbakan Erdoğan, "Şu anda Türkiye'deki bir kısım medya ve onlarla birlikte bazı uluslararasımedya kuruluşları, bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı, aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içindeler" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Yasası

Başbakan Erdoğan, yeni Büyükşehir Yasası'na göre kapatılacak belde belediyeleri içinde AK Parti'li belediye oranının yüzde 57 olduğunu belirterek, "Eğer biz meseleye partizanlık gözlüğüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Parti'li olan bu belediyeleri, bu süreç içinde böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değildir" dedi.

Başbakan şöyle devam etti:

"Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik.

780 bin kilometrekarenin tamamında modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz dedik', onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bunu ne zaman söyledik? 2001'de söyledik. O günden bugüne, 13 yılı deviriyoruz, bu anlayışla geldik. Hizmette 11 yıla geldik. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Bütün bölgeler vatandır, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmayız, yapamayız.."

Erdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdığını, muhalefetin, "Çoluk çocuğa mı bırakacağız, Parlamento'yu" dediğini belirterek, "Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler" diye konuştu.

Reyhanlı'daki patlamalar

Başbakan, Hatay Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili araştırmalar sonunda anamuhalefet partisine mensup kişilerin tahrik yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "Dikkat edin, şu anda muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir" dedi. 
CNNTÜRK