KAYSERİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bize ait coğrafyada bu tür oyunu oynayanlar ne yazık ki üzülerek söylüyorum başarılı oldular. Sadece başarılı olamadıkları tek ülke var o da Türkiye. Sadece bu ülkede bu ameliyatı yapamadılar." dedi.

Merkez Talas ilçesindeki Medine-Sami Elmacıoğlu Camisi'nin açılış törenine katılan Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada, son dönemde bir FETÖ belası yaşadıklarını söyledi.

FETÖ'cülerin 40 yıl boyunca herkese gelip Müslüman ve hizmet eri olduklarını söylediklerini anımsatan Özhaseki, "Türk okulu açtıklarını, Türk dostu çocuklar yetiştirdiklerini söylediler. O kibar tavırlarıyla da herkesi kandırdılar. Fakat bir gece geldi ki gerçek yüzleri belli oldu. Şu anda bütün itiraflardan ve konuşmalardan yan yana getirdiğimizde hangi ülkenin satılık uşağı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Onların emrindeler, onların kucağında oturuyorlar, ne derlerse onu yapıyorlar." diye konuştu.

O ülkelerin de Türk milletinin hiçbir zaman hayrını istemediklerini ve Müslüman Türk milletinin ilerlemesini hiç istemediklerini vurgulayan Özhaseki, oyunların da kendi üzerilerinde oynandığını belirtti.

Aynı oyunları Libya'da, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta ve Afganistan'a kadar uzanan gönül coğrafyalarındaki bütün ülkelerde uyguladıklarını ve başarılı olduklarını kaydeden Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Böldüler, parçaladılar, birbirine düşürdüler. Çatışmalar, kan, gözyaşı devam ediyor. Oralarda cetvellerle ülke haritası çizenler şimdi şehir haritası çizdiler, mahalle mahalle bölüyorlar. Kendi aralarında bir arada durmak için her şeyi yapıyorlar ama bizim coğrafyamızı bölmek için her şeyi yapıyorlar. Avrupa Birliği 28 ülkeden ibaret değil mi? Evet. Kendi içlerinde birçok daha parça ve federatif yapıları var mı? Var. Ama bir arada durmak için adeta çırpınıyorlar. İngiltere çıktı diye ne yapacağını şaşırdılar. Bakın kendileri bir arada durmak için uğraşıyorlar. Amerika'da 72,5 millet var mı? Var. Irk var, din var, mezhep var, farklılık var, ama bir arada durmak için çırpınıyorlar. Rusya aynı şekilde değil mi? Aynı şekilde. Nasıl oluyor da bu adamlar geliyorlar bizim gönül coğrafyamız olarak adlandırdığımız o coğrafyalarda şehir şehir, mahalle mahalle bölüyorlar. Her türlü fitneyi saçıyorlar. insanlar ne yazık ki orada bunlara kanıp ellerine silah alıp en ufak sebepten birbirlerini öldürüyorlar. Birçok insan yaşama imkanı bulmadığı için ülkesini terk ediyor. Bize ait coğrafyada bu tür oyunu oynayanlar ne yazık ki üzülerek söylüyorum başarılı oldular. Sadece başarılı olamadıkları tek ülke var. O da Türkiye. Sadece bu ülkede bu ameliyatı yapamadılar."

15 Temmuz'da Batı dünyasının Türkiye'nin yanında durmadığına dikkati çeken Bakan Özhaseki, bu ülkelerin bir isteklerinin de Türkiye'nin ekonomik yönden çökmesi olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bu hükümetler geçer. Önemli olan bu millet, bu ülke, bu bayrak, bu değerler ve ezan. Onların düşmanlıkları buna, bize değil sadece. Biz gidersek bunlar çökmüş olacak. Onlar iyi biliyorlar. Onun için Recep Tayyip Erdoğan'ı göndermeye çalışıyorlar. Onun için yok etmeye çalışıyorlar. İstiyorlar ki tespihin imamesi gitsin ve arka dağılsın. Tespihin imamesi giderse arka taraf çok kolay dağılır onu biliyorlar. Karşılarında dimdik, kaya gibi ayakta duran birisi var. Önce onu göndermeye çalışıyorlar. Dertleri orada. Allah'a hamdolsun ki yaptıkları hiçbir plan tutmadı. Kuzey Afrika'da, Ortadoğu'da ve Afganistan'a kadar uzanan hatta istediklerini yaptılar ama hamdolsun burada tutturamadılar, tutturamayacaklar da."

Konuşmaların ardından Özhaseki ve il protokolü caminin açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Ramazan Kaya

Kaynak: AA