BARTIN

Bartın merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 34 kişi hakkında "FETÖ terör örgütüne üye olmak" iddiası ile kamu davası açıldığı bildirildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda FETÖ/PDY ismiyle anılan terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 13, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 13, savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakılan 1 ve hakkında yakalama emri çıkarılan 7 kişi olmak üzere toplam 34 şüpheli hakkında "FETÖ terör örgütüne üye olmak" suçundan Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca Bartın ilinde kamuoyunda FETÖ/PDY ismiyle anılan terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada 13'ü tutuklu, 13'ü adli kontrol altında, 7'si yakalama emri çıkarılmış ve 1'i serbest olmak üzere, içlerinde il imamı ve ona bağlı mali ve eğitim işlerinden sorumlu yardımcıları ile bir avukat ve kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 34 şüpheli hakkında (FETÖ) terör örgütüne üye olmak suçundan Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde bugün kamu davası açılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Muhabir: Selim Bostancı

Kaynak: AA