Ankara Barosu Gölbaşı Sosyal Tesisi’ne “Ankara Barosu Av.Özdemir Özok” isminin verilmesi dolayısıyla düzenlenen kokteyle, Özdemir Özok’un eşi Neşe Özok ile kızları Av. Ayça ve Ayşe Özok ile Türkiye Barolar Birliği Başkan yardımcıları Av. Berra Besler ile Av. Talay Şenol, Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile avukatlar katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Besler yaptığı konuşmada, Özdemir Özok’u herkesin yüreğinde hissettiğini belirterek, “Nereye baksanız bir güzellik görüyorsunuz. Bunun yanı başında, arkasında, önünde Özdemir Özok’u da görüyorsunuz. Onun yiğitliğini, cesaretini, kendisini mesleğine adayışını, hukuk için verdiği mücadeleyi, Cumhuriyetin kazanımlarını korumak için çabalarını ve bizlere aktardıklarını hepiniz biliyorsunuz. Nur içinde yatsın. Aydınlık içinde yatsın. Onun verdiği bayrağı en onurlu şekilde birbirimize devrederek yaşatalım” diye konuştu.

Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu da tesisin arazisinin Özdemir Özok tarafından alındığını anımsatarak, şöyle konuştu:
“Onun sayesinde buradayız. Tükiye’nin içinden geçtiği bu zor süreçte Özdemir Özok dimdik duruşuyla bir güven abidesi. O yüzden biz eksikliğini, yokluğunu hergün hissediyoruz. Kuşkusuz çok iyi bir insandı, çok iyi bir avukattı, inanılmaz neşeliydi ama öyle bir mücadeleciydi ki Özdemir Özok, bugün çok ihtiyaç duyduğumuz fren mekanizmasıydı. Hani diyoruz ya ‘Türkiye freni boşalmış bir yere doğru gidiyor’ diye işte maalesef Özdemir Özok’un aramızdan ayrılması ile o fren mekanizmaları tamamen boşaldı.”

Özdemir Özok’un kızı Av. Ayça Özok da bu etkinliğin yürekten düzenlendiğini hissettiğini ifade ederek, “İnanılmaz duygular içerisindeyiz. Özdemir Özok’a yakıştığı şekilde olmuş. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Genç hukukçular Kurgusal Duruşma’da

ELSA Avrupa Genç Hukukçular Derneği’nin her yıl düzenlediği Kurgusal Duruşma Yarışması’nın 11’ncisi cuma günü başlıyorb
Türkiye’nin dört bir yanından ve KKTC’den birçok Hukuk Fakültesi lisans öğrencilerinin katıldığı yarışmada yüksek yargı ve yargı üyeleri, akademisyenler ve avukatlardan oluşan hakem heyeti gruplar halindeki öğrencilerin yazılı ve sözlü aşamada hukuk bilgilerini ve görgülerini değerlendirecekler.
30 Nisan Cuma ve 1 Mayıs Pazar günleri Türkiye Barolar Birliği Oteli Konferans Salonunda gerçekleştirilecek yarışmaya Erciyes Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri katılacak.