Barış Terkoğlu Cumhuriyet'teki yazısında, son dönemde tartışmalı kararlarda imzası olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Akın Gürlek'i yazdı. Terkoğlu, Gürlek’in Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen ve iki oğlunun karıştığı ve kapatılan tecavüz dosyasına ilişkin haberleri üç yıl önce yasaklattığını hatırlattı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında, AYM kararının tanınmamasında imzası olan ve son dönemin tartışmalı yargı kararlarıyla gündeme gelen hakim Akın Gürlek'le ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

“Türkiye dün iki mahkeme kararını birden tartışıyordu. Sözcü yargılamasında istinaf mahkemesi, gazeteye verilen cezaları onadı. Enis Berberoğlu dosyasında ise yerel mahkeme, hukuk devletine darbe yaparak Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımadı. İşin ilginci, her ikisi de aynı hâkimde kesişiyordu," diye yazan Terkoğlu, şöyle devam etti:

"Sözcü davasında hükmü 27 Aralık 2019’da İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi vermişti. Berberoğlu kararını ise önceki gün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi aldı. İşte bu arada, 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı getirilip 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başkan yapıldı.”

'BU İŞLERİ ANCAK O ÇÖZER DİYEN ÖNEMLİ BİRİLERİ VAR'

Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı

Terkoğlu yazısında şunları kaydetti:

"Sadece bu davalar değil. Son dönem televizyonlarda konuşulan tüm kararlar da aynı hâkimden çıkıyor. Canan Kaftancıoğlu’ndan Çağdaş Hukukçular Derneği’ne, Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’in aldığı cezadan Can Dündar’ın mallarına el konulmasına kadar... İstisnasız bütün gazetelerde okuduğunuz kritik haberlerin konusu onun baktığı davalar.

Ya talih o hâkime 'senin başına önemli davalar kuşunu konduruyorum' diyor ya da 'bu işleri ancak o çözer' diyen önemli birileri, verilmesi gereken kararları onun imzasına bırakıyor.

https://www.birgun.net/haber/baris-terkoglu-ndan-hakim-akin-gurlek-yazisi-gulen-cemaati-detayi-319245