SİNOP

Sinop'ta, denize açılan balıkçılar, bir ton kefal balığı avladı.

Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının düşmeye başlamasıyla kefal balığı avcılığın da artış yaşandığını söyledi.

Soğuk havanın devam etmesi durumunda kefal balığının artacağını ifade eden Tuncer, "Hava çok soğuk olmasına karşın gece denize açılan balıkçılarımız iskeleye yaklaşık bir ton kefal avlayarak döndü. Biz bu artışı havaların soğuk olmasına bağlıyoruz çünkü kefal balığı hava ne kadar soğuk olursa o kadar artar. Eğer hava şartları böyle devam ederse daha da artacaktır." dedi.

"Kilogramı 10 liradan satışa sunulmaya başlandı"

Tuncer, avlanan balıkların kilogramının 10 liradan satışa sunulduğunu belirterek "Kısır geçen sezon itibarıyla iyi bir avcılık oldu. Avlanan balıklar tezgahlarda kilogramı 10 liradan satışa sunulmaya başlandı. Vatandaşımız taze taze kefal balığı tüketebilirler. İnşallah ilerleyen günlerde avcılık böyle devam eder." diye konuştu.

Diğer balık türlerinin avlanmasında yaşanan düşüklüğün devam ettiğini vurgulayan Tuncer, umutlarının onlarda da artış yaşanması olduğunu kaydetti.

Muhabir: Halit Gümüş


Kaynak: AA