ÇANAKKALE

Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından palamudun bol avlanarak hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Lüferin de tezgahtaki yerini almaya başladığını belirten Uysal, "Palamut bol olduğu zaman lüfer olmaz" kanısının bu yıl yıkılmasını beklediklerini ifade etti.

Uysal, bu sezonun balıkçı esnafı açısından epey bereketli geçtiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Eylül ayında palamut iyi başladı ve bu zamana kadar geldi. Halen daha Karadeniz ve bizim bölgemizde az da olsa palamut devam ediyor. Hatta palamudun irisi torik de peşinden çıkmaya başladı. 'Palamudun bol olduğu zaman lüfer olmaz' diye bir kanı vardı ama o da yıkılacak gibi görünüyor. Peşinden lüfer de bol olmaya başladı maşallah. Havalarda birden soğuyunca lüferin göçü hızlandı. Şuanda lüferin küçüğü çinekop da bayağı iri halde. Yasal boyunun üzerinde. Lüfer de bol miktarda avlanıyor. Fiyatlar da vatandaşın alabileceği seviyede. İnşallah bundan sonrada devamını bekliyoruz."

Palamuttaki bolluğun ardından lüferde de benzer bolluğun yaşanması konusunda umutlu olduklarını vurgulayan Uysal, "Umudumuz lüferde de bolluktan yana. Şuanda bolluk beklentimizde sıkıntı yok. Olacak gibi. Tabii bu bilinçli avcılıkla birlikte gelişme gösterecek bir durum. Umarım lüfer bol olur, vatandaşlarımızın sofrasında da bolca yerini alır." ifadelerini kullandı.


Muhabir: Altuğ Acer


Kaynak: AA