Yarından sonra tutukluluğunun 1000. gününü dolduracak olan gazetemiz yazarı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın anne ve babası, oğullarının tutukluluğunun işkenceye dönüşmesine isyan etti. Annesi Melek Balbay, bir anne olarak yüreğinin sızladığını belirterek, “Cezaevinde yattığı her gün için içim alev alev yanıyor” derken babası Fevzi Balbay da uzun tutukluluğun işkence gibi olduğunu söyledi. Fevzi Balbay, “Suçu nedir? Suçu varsa cezasını vermeliler, yoksa da serbest bıraksınlar” diye konuştu.

BALBAY’LARIN TUTUKLULUK İSYANI:

Oğlumu özledim

DENİZLİ (Cumhuriyet) - Yarından sonra tutukluluğunun 1000. gününü dolduracak olan CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbayın anne ve babası, oğullarının tutukluluğunun işkenceye dönüşmesine isyan etti.

İlk Kurşun gazetesinin Denizlide düzenlediğiDemokrasi ve Hukukkonulu söyleşinin yemeğine, Balbayın annesi Melek ile babası Fevzi Balbay da katıldı. Gecede konuşan Melek Balbay, bir anne olarak yüreğinin sızladığını belirtti. Melek Balbay,Oğlumu çok özledim. Cezaevinde yattığı her gün için içim alev alev yanıyor. Artık dayanamıyorum. Annesi olarak bir an önce çıkmasını bekliyorumdedi. Fevzi Balbay daBu kadar tutukluk işkence gibi. Suçu nedir? Suçu varsa cezasını vermeliler, yoksa da serbest bıraksınlar. Mustafam serbest kaldığında kendisine gösterilen ilgi ve sevgiyi karşılıksız bırakmayacak, ülkeyi karış karış dolaşarak önce insan sonra milletvekili olarak vefa duygusunu gösterecektir diye konuştu.

 



cumhuriyet