KARS

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kars'ın Susuz ilçesindeki Şehit Ömercan Yekebağcı İmam Hatip Ortaokulu ve Susuz İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı.

Bakan Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine değindi.

"Bu kadar vesayet odaklarına, bu kadar prangalara rağmen, bu kadar bürokrasiye, oligarşiye rağmen Türkiye 15 yıldır yükselişini hız kesmeden devam ettiriyor." değerlendirmesinde bulunan Arslan, şunları kaydetti:

"Bence asıl korkuları şu, 'Türkiye 16 Nisan'da bu çift başlılık yönetiminden, vesayet odaklarından, bürokratik oligarşiden kurtulursa, bu prangalara rağmen, bu vesayet odaklarına rağmen bundan sonra Türkiye'yi hiç tutamayız. Büyüyecek, güçlenecek Türkiye biz tutamazsak. Türkiye bu coğrafyada son 15 yıldır dediklerimizi dinlemiyor. Kendi milletinin, kendi memleketinin, mazlumlar ve mağdurların menfaatine göre davranıyor. Bundan sonra güçlenince hayli hayli bunlara göre davranır, bize bu coğrafyada iş kalmaz, bize bu coğrafyada at oynatacak alan kalmaz' diye düşünüyorlar. Aksi takdirde onlarca yıldır savundukları bir tezi uygulamamalarının arkasında başka bir sebep, başka bir gerekçe göremiyorum. Doğru bulmadığımızı özelikle ifade etmek istiyoruz. Bu ikiyüzlülüğü, ikiyüzlü uygulamayı da açıkçası kınıyorum."

"Bunları rahatsız ediyorsa demek ki doğru yoldayız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Avrupa ülkelerini bir araya getiren temel değerlerin demokrasi, hak, hukuk, özgürlük, düşünce ve ifade hürriyeti olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Dışişleri Bakanımız teröre mi çağrı yapıyor, şiddete mi çağrı yapıyor? Bakanımız nefret dilini mi kullanıyor? Dışişleri Bakanımız, hukuktan, demokrasiden doğan hakkını kullanmak için gidiyor. İşte bundan rahatsızlık duyuyorlarsa, bu kişilerin kendilerini kesinlikle gözden geçirmesi lazım. Kağıt üzerinde kalan Avrupa değerlerine kesinlikle bunlar fersah fersah uzak kalmıştır. Ancak aziz milletimiz şunu görsün ki, bizim yaptığımız bu işlem, eylem bunları rahatsız ediyorsa demek ki doğru yoldayız. İnşallah bu doğru yolda daha bir kararlılıkla ilerleyeceğiz. Milletimiz bu doğrultuda, bu kararın arkasında duracaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Günay Nuh,Cüneyt Çelik

Kaynak: AA