Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin "Terör çıkmaz sokaktır, terörle masum insanların canını alarak bir netice alacağını düşünenler kendilerini aldatıyorlar" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas'ın Gürün ilçesinde kaza geçirerek yaralanan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi'yi evinde ziyaretinin ardından basın mensuplarının Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamaya ilişkin sorusunu yanıtladı.

"TERÖR ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR"

Terörü şiddetle kınadığını söyleyen Yılmaz, "Hem Hakk'ın hem de halkın laneti üzerine olarak daha da bulundukları çukurun dibine ineceklerdir. Terör çıkmaz sokaktır, terörle masum insanların canını alarak bir netice alacağını düşünenler kendilerini aldatıyorlar. Türkiye, demokratik hukuk devleti içerisinde hiçkimseyi incitmeden hukuk kurallarına riayet ederek terörle mücadele ediyor. Bu mücadelesinin sonunda mutlaka başarıya ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN KAZANMA ŞANSI YOKTUR"

Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilsin, aziz milletimizin gönlü ferah olsun, terör hiçbir şekilde kazanamayacak ve demokratik hukuk mücadelesinde Türkiye'yi bir adım geriye attıramayacaklardır. İstiyorlar ki Türkiye bu terör mücadelesi içerisinde demokratik hukuk devleti içerisinde geriye adım atsın. Türkiye bunu hiçbir zaman yapmayacaktır. Türkiye, terörle mücadelesini hukuk devleti içerisinde hukuk devletinin gereklerine uyarak yerine getirecektir. Ne olursa olsun, terörün kazanma şansı yoktur. Terör kaybetmeye mahkum ve terörün girdiği sokak çıkmaz sokaktır. Bu terörü yapanlar ne zaman çıkmaz sokak olarak anlayacaklar? Herhalde kendi kafalarını o çıkmaz sokağın duvarlarına vurdukları zaman. O günler de uzak değildir."

Yılmaz, eski Gürün Belediye başkanlarından Coşkun Solak'ın Ulu Cami'de düzenlenen cenaze namazına katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: HABER7.COM