ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, engellilerin toplumsal hayatın içinde yer almaları için çalıştıklarını belirterek, "Onların zamanlarını dolu dolu geçirmesi için çaba sarf ediyoruz. Meslek edindirme kurslarında üretmelerini sağlıyoruz." dedi.

Bakan Kaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Merkezin mehteran takımı tarafından karşılanan Kaya, daha sonra engellilerle çeşitli etkinliklere katıldı.

Kaya, 20-60 yaş arasındaki 145 engelliye farklı beceriler kazandırılarak gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan atölyelerden dokuma, takı ve aksesuar, oyuncak, meyve sabunculuğu atölyelerini gezdi, buradaki engellilerle sohbet etti.

Meyve sabunu üretilen atölyede 38 yaşındaki zihinsel engelli Leyla Başer ile nar görünümlü sabun yapan ve sohbet eden Bakan Kaya'ya, meyve biçimindeki sabunlar hediye edildi.

Bakan Kaya da kol saatini kaybettiğini belirten Başer'e, saat alma sözü verdi.

"758 engelliden 104'ü lisanslı sporcu"

Bakan Kaya, merkezde keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, merkezdeki 758 engelliden 400'ünün 12 farklı dalda öğretmenler eşliğinde spor yaptığını anlattı.

Engellilerin voleybol, masa tenisi, bocce ve basketbol oynadığını aktaran Kaya, 758 engelliden 104'ünün lisanslı sporcu olduğunu ifade etti.

Hande Yener'in konserine gitme hayalini gerçekleştirme sözü verdi

Merkezdeki engellilere insan onuruna yakışır şekilde hayatlarını geçirmeleri için destek olduklarını anlatan Kaya, "Biz engellilerin evlerinde kapalı şekilde değil, toplumsal hayatın içinde bizimle beraber yer almaları için durmadan çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Kaya, toplumsal olarak engellilere karşı duyarlılığın en yüksek seviyede tutulmasını istedi.

Voleybol takımı oyuncusu zihinsel engelli 16 yaşındaki Zeliha Batın ile bir süre sohbet eden Kaya, Batın'ın hayranı olduğu şarkıcı Hande Yener'in konserine gitme hayalini gerçekleştirme sözü verdi.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak: AA