Bakan Işık, şunları söyledi:

"Bugün bizim kampanyamızın yoğunluğundan çok fark edememiştim. Maalesef CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt. 'Sandıktan evet çıkarsa kimse heveslenmesin. Yine Samsun'dan başlar 7 sülalenizi kovalar denize dökeriz' demiş. Yani 'Evet' oyu veren insanı Yunanistan'ın işgal ordusuyla aynı tutmuş. Şimdi işin en acı tarafı ne biliyor musunuz? Bu kişi emekli bir asker. Emekli bir tabip binbaşı. Yani milletin vergisiyle okumuş, milletin ekmeğini yemiş, milletin verdiği vergiyle okuyarak belli bir yere gelmiş kişi. Bu milletin en az yarısını düşman askeri ile aynı tutan anlayış yerli bir anlayış olabilir mi? Hani siyasetin dili yumuşayacaktı, hani insanlar birbirlerini yaralayıcı konuşmayacaktı? Yani eminim ona hocalık yapmış insanlar herhalde çok çok mahcup olmuşlardır ve çok üzülmüşlerdir. 'Bizim emeğimiz böyle mi tecelli edecekti' diye. Nasıl bir anlayıştır? Deniz Baykal. 367 saçmalığını ortaya atan Sabih Kanadoğlu'nun ipine sarılıp Türkiye'de fiilen cumhurbaşkanlığının seçilmesini engelleyen Deniz Baykal'ın ifadesi, 'Referandumda hayır çıkarsa 29 Ekim'i o gün kutlayacağız. Cumhuriyeti o gün ilan etmişiz gibi. 1922 de İzmir'de düşmanı denize dökmüşüz gibi sevineceğiz.' Bir siyasetçiye yakışır mı bu? Milletinin bir kısmını düşman Yunan askeri olarak gören anlayıştan bu ülkeye fayda gelir mi?"

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Evet oyu da saygındır, hayır oyu da saygındır" dediğini hatırlatan Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın bu cümlesinden 24 saat geçmeden, bu milleti, bu ülkede istiklal kalıcı olsun, Türk milleti bu medeniyet yarışında geri kalmasın diye 'Evet' vermeyi düşünen milleti, Yunan askeri, Yunan gavuruyla aynı kefeye koyan anlayış, kesinlikle lanetlenecek bir anlayıştır. Böyle bir terbiyesizliği Türk siyaset tarihi görmedi. Böyle bir terbiyesizlik Türk siyaset hayatında daha önce hiç duyulmadı. Değerli hemşerilerim sonuç ne olursa, karar ne olursa olsun başımızın üstündedir. Neden? Milletin kararıdır. Millet bu değişikliği uygun görmez, kabul etmez, o da başımızın üzerinde. Biz bu millete güveniyoruz. Bu millet bugüne kadar sandık önüne geldiğinde hiç hata yapmadı, hiç yanlış karar vermedi. Ama milletin bir kısmı hatta çoğunluğunu Yunan askeri ile aynı kefeye koyan, aynı anlayışta lanetlenecek bir anlayıştır."

SİYASET REKABETTİR AMA DÜŞMAN ASKERİ MUAMELESİ YAPMAYIZ

Bakan Işık, siyasetin rekabet olduğunu, ancak asla birbirlerine düşman askeri muamelesi yapmadıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bana göre Sayın Baykal 'CHP'ye herhalde genel başkan olarak döneceğim' derken siyasi hayatını da bu cümleyle bitirmiştir. Siyaseten mefta haline gelmiştir. Bu milleti bölecek ayrıştıracak hiçbir ifadeyi bu millet, Ak Partili de, CHP'li de, MHP'li de kabul etmez. Siyaset rekabettir. Mücadele ederiz, yarışırız ama asla birbirimize düşman askeri muamelesi yapmayız, yapamayız. Böyle bir hakkı hiç kimse siyasetçiye vermedi. İnanıyorum ki CHP'ye oy veren hatta Antalya'da Deniz Baykal'a, Konya'da Hüsnü Bozkurt'a oy veren seçmen de o hakkı vermedi. Her ne olursa olsun sizlerin en iyisini yapacağınıza en doğru kararı vereceğinize inanıyoruz."

Kaynak: DHA