Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, süt üreticileri ile bakanlık toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, et fiyatlarına yönelik bir soru üzerine, “Et ve süt kurumumuz elindeki mevcut stoklarını kırmızı et ve sanayi karkas et satışına başladı. AB’den 19 bin ton et alımı için lisans başvurusunu gerçekleştirdik. Bosna ile bir anlaşmamız vardı. 10 bin ton civarında da Bosna’dan alımla ilgili süreci başlatmış bulunuyoruz. İhtiyaç durumuna göre bunları değerlendirme imkanımız var.

Onun için piyasa da herkes dikkat etsin, üreticiyi mağdur etme gibi bir lüksü yok. Piyasalarla oynayıp, spekülatif hareketlerle şuanda düzenli giden piyasayı bozmaya hakkı olmadığı inancı içerisindeyiz. Bakanlık olarak bütün piyasalara olduğu gibi kırmızı et piyasamızı da çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Üreticinin aleyhine gelişecek durumlara müdahale etme durumumuz var. Şuanda çok rahatsız edici bir durum olmadığını ifade edebiliriz” yanıtını verdi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘diktatör’ ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Çelik, “Ne söyleyelim, doğrusu bir kere kelime bulamıyorum, yakıştıramadığım için. Türkiye’nin seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanına yakışıksız cümleleri ifade etmesini kabullenmek söz konusu değil. Kişinin kendisini tarif etmesi gibi bir şey bu. Bu hareket yargıda karşılığını bulacaktır. Böyle seviyesiz, düzeysiz yaklaşımları muhalefetin acıklı hali olarak değerlendirmek yerinde olur diye düşünüyorum" cevabını verdi.

Kaynak: HABER7.COM