İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binböl'ün Genç ilçesindeki operasyonda 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Kahramanlarımız bugün yine teröre bir darbe daha vurdular. BİNGÖL Genç Kapılı'da 8 terörist etkisiz.." mesajını paylaştı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

 TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede Bingöl kırsalına düzenlenen hava harekatında PKK'ya ait  6 dinamik hedef ile 1 silah mevzisinin imha edildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatına ilişkin yapılan bilgilendirme şöyle; "27 Haziran 2017 tarihinde 12:30 - 13:00 saatleri arasında Bingöl kırsalında icra edilen hava destekli operasyon kapsamında birliklerimize silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda altı dinamik hedef ve bir silah mevzii Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmiştir."

ELAZIĞ'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik başlatılan "Şehit Jandarma Er Bülent Akkılıç-49 Operasyonu"nun devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonda arazi taraması esnasında bir teröristin ölü olarak silahıyla ele geçirildiği belirtildi.

JETLER METİNAYI VURDU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Kuzey Irak Metina bölgesindeki PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatında 1 korugan ile 3 silah mevzisinin imha edildiği ve 1 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatına ilişkin yapılan bilgilendirme şöyle ; "27 Haziran 2017 tarihinde saat 15.45 sularında  Irak'ın kuzeyi Metina bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş ve bir korugan ile üç silah mevzii imha edilmiş, yapılan ilk tespitlere göre bir BTÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir."

Kaynak: HABER7.COM