ANKARA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türklere yönelik nefret suçu işleyen Fransız Le Point dergisine sahip çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki göstererek, "Hiçbir yayıncılık değeri olmayan bir kara propaganda yöntemiyle nefret suçu işleyen bu dergiye Macron sahip çıkmış." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türklere yönelik nefret suçu işleyen Fransız Le Point dergisine sahip çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.

Fransız Le Point dergisi Cumhurbaşkanımıza kara propaganda yöntemiyle saldırarak nefret suçu işleyen bir yayın yaptı. Vatandaşlarımız da Fransa’da çeşitli mecralarda buna tepki gösterdiler.— Ömer Çelik (@omerrcelik) 29 Mayıs 2018

Çelik, "Hiçbir yayıncılık değeri olmayan bir kara propaganda yöntemiyle nefret suçu işleyen bu dergiye Macron sahip çıkmış. Ve basın özgürlüğünden bahsetmiş. Nefret suçu ve aleni hakaret ne zamandan beri basın özgürlüğü oldu?" ifadelerini kullandı.

Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, kara propaganda yöntemiyle saldırarak nefret suçu işleyen bir yayın yaptığını belirten Çelik, Macron'a "Sayın Macron aynı üslubun, nefret dilinin ve kara propagandanın kendisi için kullanılmasını uygun buluyor mu?" sorusunu yöneltti.

Fransa'da yayın yapan haftalık Le Point dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Fransa'da yaşayan Türkler ve Türklere ait kurumlar hedefe konulmuş ve kesin olmayan veya anonim kaynaklara dayandırıldığı söylenen bilgilerle karalama kampanyası başlatılmıştı.

Dergiye, Türkiye ve Fransa'da yaşayan Türkler büyük tepki göstermiş, Avignon kentinde bir gazete bayisine asılan tanıtım afişi protestolar sonucu indirilmişti.

Muhabir: Tuğçenur Yılmaz

Kaynak: AA