Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı Suheyl bin Muhammed Al Mazrui, petrol fiyatlarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Ancak petrol üretimini azaltma konusunda zorlanmamız adil değil" dedi.

BAE'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen enerji konferansında konuşan Mazrui, "Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nde (OPEC) petrol fiyatlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak petrol üretimini azaltma konusunda zorlanmamız adil değil. Piyasayı dengesini yeniden bulması için kendine bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan ABD merkezli kaya petrolü alanında faaliyet gösteren Breitling Energy Üst Yöneticisi Chris Faulkner ise OPEC üyelerinin istenenden fazla petrol üreterek piyasaları boğma stratejisinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Faulkner, bu durumun ABD'deki kaya petrolü üreticilerinin piyasadan çekilmesine neden olacağına işaret ederek, "Suudi Arabistan'ın hedefi ABD petrol üretimine baskı yapmak. Bunun etkisi ulaşabileceği en üst noktaya ulaştı. Daha fazla olamaz. Suudi Arabistan yeni değişim olmayacağı gerçeğini kabul etmelidir" diye konuştu.

Brent petrolün varil fiyatı, geçen haftaki sert düşüşlerin ardından bugün de gerilemesini 7'nci güne taşıyarak, 30,41 dolarla Nisan 2004'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Kaynak: HABER7.COM