Futbolda şike ve teşvik primi soruşturmasındaki en önemli isim olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hastane-adliye arasındaki trafiğin ardından İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Sabah saatlerinde takımın kamp yaptığı Düzcedeki Topuk Yaylasına giderek protesto eylemini başlatan taraftarlar, tutuklama kararı sonrası büyük gerginlik yaşadı. Bağdat Caddesinde binlerce kişi yürüyüş yaptı, trafik felç oldu. Polis, Boğaziçi Köprüsü yoluna giren taraftarlara biber gazı sıktı. Beşiktaş Adliyesi önünde görev yapan gazeteciler ise taş ve şişe yağmuruna tutuldu.

F.BAHÇE BAŞKANI, ‘ÖRGÜT KURMAK’ VE ‘ŞİKE YAPMAK’ SUÇLAMALARIYLA CEZAEVİNE KONDU

Yıldırım tutuklandı

Spor Servisi - Futbol gündemini sarsan şike iddialarına yönelik operasyonda ikinci şok yaşandı; F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle 3 gün önce mahkemeye sevk edilen ancak rahatsızlığı nedeniyle iki kez hastaneye kaldırılan Aziz Yıldırım için İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi örgüt kurmak’, örgüt üyesi olmak ve şike yapmak suçlamasıyla tutuklama kararı verdi. Bu sarsıcı gelişmeyle Yıldırım adliyenin bekleme odasında adeta mahsur kaldı ve dinlendirildi. F.Bahçe Başkanı 2 saate yakın adliye binasında kaldıktan sonra ambulans eşliğindeki bir polis otosu içinde çevik kuvvet aracının eskortu eşliğinde Metris Cezaevine götürüldü. Tutuklama kararının ardından Aziz Yıldırımın avukatları İnfaz Savcılığına sağlık raporlarıyla başvurarak F.Bahçe Başkanı’nın hapishane yerine hastaneye götürülmesini istedi. Ancak bu talep reddedildi.

Şekeri 240a yükseldi

Yıldırım, önceki geceki sorgusu sırasında şekerinin 240a çıkması ve kendisini kötü hissettiğini söylemesi üzerine hastaneye sevk edilmiş ve geceyi burada geçirmişti. Yıldırımın sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya 2 kez ara verilmiş, ambulansta serum takılan buna karşın şekeri düşmeyen F.Bahçe Başkanı için hastaneye sevk kararı alınmıştı. Adliyeden hastaneye giden yolun trafik nedeniyle tıkanması sonucu Yıldırımın ambulansta mavi dosya içine konulmuş bir gazete sayfasını incelemesi dikkat çekmişti. Yıldırıma uygulanan testlerin iyi çıkmasıyla birlikte F.Bahçe Başkanı saat 14.00te hastaneden alınarak adliyeye götürüldü. Bir grup F.Bahçeli taraftar, Aziz Yıldırım adliyeye getirildiği sırada fotoğrafının bulunduğu afiş açarken lehinde de sloganlar attı. Yıldırımın adliyeye getirilmesinin ardından bir ambulansla gelen sağlık ekibi de içeri girdi. Adliyede duruşma salonlarının bulunduğu bölümün giriş koridorunda F.Bahçe Yönetim Kurulu üyelerinden Yasemin Merçilin de beklediği görüldü. F.Bahçe Başkanının ifadesini alan 14. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi Hadi Çağdırın duruşmaya 2 kez ara verdiği ve Yıldırımın yemek yediği bildirildi.

Karar çıktı, adliye karıştı

Aziz Yıldırımın tutuklanmasına karar verilmesinin ardından İstanbul Adliyesinin önünde bekleyen çok sayıda F.Bahçeli taraftar duruma büyük tepki gösterdi. Yıldırım ve F.Bahçe lehine tezahürat yapan Hepimizi alın içeri”, Aziz Başkan nerede, biz oradayız ve Şampiyon F.Bahçeşeklinde slogan atan grup, öfkesini gazetecilerden aldı. Adliye önünde görev yapan gazetecilere saldıran ve cam şişelerle yabancı maddeler atan taraftarlar için çevik kuvvet emniyet şeridi oluşturdu.

Metris önünde büyük kavga

Yıldırımın tutuklanarak getirildiği Metris Cezaevinin önünde toplanan F.Bahçeli taraftarlar karara tepki gösterdi. Emniyet güçleri cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemleri alırken, taraftarlar uzun süre Aziz Yıldırıma destek için tezahürat yaptı. Sivil polis aracıyla Metris Cezaevine getirilen Yıldırım, saat 21.20 sıralarında içeri alındı. Bu sırada F.Bahçeli taraftarlara polis ekipleri müdahale edince grup, taş ve sopalarla karşılık verdi. Emniyet güçleri biber gazı kullanarak taraftarları dağttı.


26 kişi tutuklandı

Aziz Yıldırım’ın cezaevine gönderilmesiyle şike soruşturmasında tutuklananların sayısı 26’ya yükseldi.