Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda martir sakıt Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in ailesini görüşme etti.

Paşayeva, şehidin Elvanpazarcık beldesinde canlı babası Şaban ve anası Azime Cin'le görüşerek başsağlığı diledi.

Anne Cin'le geveze fail Paşayeva, şehitliğin ehemmiyetli beraberinde destek bulunduğunu belirterek 'İnsanın evladı, çabucak milletin çocuğu olur. Sizin evladınız, milletin ve vatanın evladıdır. Nur içinde yatsın. Sizin şehidiniz ve oğlunuz, bizim de şehidimizdir.' dedi.

Paşayeva, Azerbaycan'da da şüheda düşüncesince iri sıkıntı duyduklarını dile getirerek 'İnşallah, şehitlerimizin inanç yerde kalmaz. Devletimiz, vatanımız, terörle savaşım terörün inşallah kökünü kurutur. Azerbaycan şekilde kılıç de yanınızdayız. Biz de 20 binden aşkın martir verdik, dinç dostlarımızı, arkadaşlarımızı ancak şehitlerimiz olmasaydı ne olurdu?' diyerek konuştu.

Daha sonra, Paşayeva, ana ve ağababa Cin ile şehidin mezarını görüşme etti. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, martir düşüncesince afsun edildi.

'Türkiye'nin şehidi, Azerbaycan'ın şehididir'

Paşayeva, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Azerbaycan hesabına martir ailesine başsağlığında bulunmayı kendilerine namus borcu bildiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

'Türkiye'nin şehidi Azerbaycan'ın şehididir. Burada beraberinde martir haberimiz erişince sizin derece kılıç de üzülürüz. Azerbaycan hesabına şehidimize Allah'tan rahmet, ailesini başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu terörün kökü kurutulacak. Huzurlu eyyam uzakta değil. Biz, terörle mücadelede karındaş Türkiye'mizin yanındayız. Biz, beraberinde milletin dü devletiyiz. Bugünleri de bütünlük el birliği içinde, teröre ve yıldırı örgütleri ile peşinde duranlara gönül rahatlığı da beraberce mücadelemizi henüz da arttıracağız. İnşallah, terörün kökünü kurutacağız.'

Kaynak: AA